Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Rivningen av Gamla Burlövsbadet är nu klar!

Gamla Burlövsbadet

I väntan på att stadsutvecklingen tar fart så har gräs såtts på platsen och kommer därmed vara en del av kommunens grönområden en tid framöver.

I samband med rivningen satsade kommunen stort på återbruk. För att ge de gamla inventarierna nytt liv hos nya ägare startades en auktion som blev både uppskattad och lyckad. Även byggmaterialet gick till återbruk och återvinning. All gips har gått till materialåtervinning och kommer bli nya gipsskivor. En del av mexiteglet har lämnats till Malmö Återbruksdepå och resterande kommer att återanvändas i andra projekt inom kommunen.

Ett sista farväl

Allmänheten fick möjligheten att säga hejdå till sitt gamla badhus där kommunen bjöd på tal och lättare förtäring. Souvenirer i form av kakelplattor från badhuset delades ut till de som ville ta med sig ett minne hem. Om du missade detta tillfälle finns det nu möjlighet att hämta ut kakelplattor i receptionen på Medborgarhuset där det är först till kvarn som gäller.

ABI

ABI har flyttat in i sina nya tillfälliga lokaler intill fotbollsplanerna. Parkeringsplatser för ABIs verksamhet ligger i nära anslutning.

Nu är det dags för nästa epok på Badhusvägen!

Senast uppdaterad: