Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Storslagen fest när Burlövsbadet invigdes

En scen vid kortsidan av Burlövsbadets 50-metersbassäng. På scenen står en ung kvinna och sjunger. Strålkastarlampor lyser upp mot taket.

50-metersbassängen förvandlades till koncerthall under fredagkvällen.

Fredagen den 11 mars invigdes Burlövs kommuns nya bad med en storslagen tillställning. Medborgare, lokalpolitiker, branschfolk och andra nyfikna besökare fick se när badpersonalen visade upp det nya Burlövsbadet. Över 400 personer deltog i invigningen, och kvällen kännetecknades av stor nyfikenhet, förväntan och mycket glädje.

Utbildnings- och kulturnämndens ordförande Kristoffer Daag klipper bandet på invigningen av Burlövsbadet

Utbildnings- och kulturnämndens ordförande Kristoffer Daag klipper bandet och inviger officiellt badet.

Bandklippning i kvällssolen

Kvällen inleddes med tal och bandklippning av Kristoffer Daag, ordförande Utbildnings- och kulturnämnden, som betonade hur mycket glädje Burlövsbadet ska skänka kommunens invånare under de kommande åren. Talade gjorde även kommundirektör Fredrik Löfqvist samt representanter från NCC och Burlövs tyska vänort Anklam.

Eric Nytomt står ute i 50-metersbassängen och sjunger för full hals.

Eric Nytomt står ute i 50-metersbassängen och sjunger för full hals.

Full fart i hela huset

När bandet klippts och portarna öppnades strömmade besökarna in för att ta del av kvällens underhållning. Det bjöds på sånguppträdanden, konstsimsuppvisning och dans. För minglare i receptionen och vid barnbassängen serverades det plockmat och dryck från bistron.

Kakor och snittar ligger uppradade på ett bord.

Badets bistro bjöd på goda tilltugg inne vid barnbassängen.

Virtuell gruppträning och E-gym

På övre plan kunde besökarna besöka det som ska bli badets gym, där personalen visade upp E-gym - ett smart träningskoncept som fungerar som en virtuell personlig tränare. I gymmet fanns även flera träningsmaskiner som gästerna fick testa.

 

I ett av de två gruppträningsrummen visade man även upp PRAMA. PRAMA är en supermodern träningsform med ljusprojektioner och interaktiva utmaningar som passar såväl ung som gammal.

En besökare testar en träningscykel i gymmet. Framför cykeln står en vepa med texten "Enkel, effektiv och rolig träning"."

Många besökare passade på att testa träningsmaskinerna i gymmet.

Nu är badet öppet!

Måndagen efter invigningen, den 14 mars, öppnade badet för allmänheten för första gången. Välkommen alla badgäster!

Vill du läsa mer?

Senast uppdaterad: