Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Ung entreprenör från Burlöv är uttagen till UngDrive

Proträtt av ung man i utomhusmiljö

Furat Jajjoka är stolt och glad för uttagningen till SM för unga företagare genom UngDrive!

En av Burlövs sommarlovsentreprenörer har blivit uttagen till SM för unga företagare. Det är en icke vinstdrivande organisation, UngDrive, som ordnar en späckad aktivitetshelg i slutet av september för lovande talanger inom företagsverksamhet. Helgen är fylld av socialt umgänge, inspiration, nätverkande och tävling!
Vi är oerhört stolta att en ung entreprenör från Burlöv är utvald att delta bland flera tusen nominerade.

En ung och driven Burlövsbo som går sin egen väg!

Furat Jajjoka är bara 16 år och har hoppat över en klass i skolan, startat företag, tagit en ovanligare gymnasieväg och närmast i tiden står SM för sommarföretagare via UngDrive på schemat. Eventet går av stapeln i Gnosjöregionen den 29 september-1 oktober.

 

Den unga entreprenören har genom åren utvecklat sitt driv för egenföretagande och i år beslöt han att lägga upp studierna på distans för att kunna planera sin tid på effektivaste sätt.

 

Furat, stort grattis till att ha tagit dig vidare i UngDrive-tävlingen, berätta lite om dig själv!

 

- Tack, jag är en vanlig kille med ett stort intresse för företag, ekonomi och drivet att vara min egen chef under mitt ansvar. Sedan jag var barn så har jag alltid sett lösningar där andra ser problem och det har drivit mig framåt med att just hitta sådana vägar.

 

Vad får dig att våga satsa på eget företag?

- Jag dyker alltid in helhjärtat in i projekt och vill skapa de bästa förutsättningarna för mig själv, jag måste våga och tro på mig själv. På vägen lär jag mig mycket, både av mina framgångar och misstag. Allt handlar om att ha rätt ”mindset”, det tar en väldigt lång tid på ens resa.

Du fick sommarjobb i Burlöv med Forza of Sweden med entreprenöriellt fokus, berätta om det.

- Ja, när det var dags att ansöka om sommarjobben inom kommun så såg jag det som en självklarhet att bygga på min kunskap, hitta andra ungdomar som även var intresserade och få mer erfarenhet. Tycker det är ett bra tillfälle att prova på egenföretagande och se om det är något man kan få intresse för och utöka sina egenskaper.

Vad tänker du om ditt företagande på lång sikt?

- Nyligen startade jag ytterligare ett företag för ungdomar där målet är att skapa events och tillställningar med förhoppningen om att växa där. Sedan vill jag även in fastighetsbranschen och det är en bransch jag ser potential och vill verka mer i. Men det får vänta i några år tills tiden är rätt.

Vi önskar Furat varmt lycka till!

Fakta om samverkan mellan Burlövs arbetsmarknadsenhet och näringslivssamordnare samt många engagerade företagare i Burlövs kommun

I år har över 50 ungdomar på olika sätt varit involverade i samarbetet med kommunen och näringslivet. Aktiviteter sker i första hand under sommarlovet, men under hela året pågår samverkan för att stimulera ungdomar i Burlöv till studier, yrkesval och en framtida karriär. Samverkan med näringslivet och engagerade företagare i kommunen är en tydlig framgångsfaktor: Exempel på några aktiviteter är:

  • Sommarlovsentreprenörer
  • Ung ledare
  • Yrkesbussen – prao för årskurs 8
  • Feriearbete inom privat verksamhet
  • Under hösten pågår med utveckling av en ny digital fortbildning i samarbete mellan Burlövs kommun, Höganäs kommun och Forza of Sweden. Syftet är bland annat att ge ungdomar möjlighet att ta del av bra entreprenörskapssatsningar.

Senast uppdaterad: