Burlövs kommun

Publiceringsdatum: 2019-10-08

Vardagshjältar på Skånemiddag hos landshövdingen

uppklädda människor sitter runt ett bord

Från vänster: Thomas Önnevik med hustru, Cecilia Gagge, Lars Johnson (kommunalråd) samt Denis Zjajo med hustru. På bilden saknas Rolf Östinge (bakom kameran)

Fredagen den fjärde oktober 2019 hade 31 skånska vardagshjältar bjudits in till höstmiddag med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. De inbjudna var nominerade av kommunledningarna i nordöstra och sydvästra Skåne. Burlövs kommuns vardagshjältar heter Cecilia Gagge, Denis Zjajo, Thomas Önnevik och Rolf Östinge.

Landshövding Anneli Hulthén hade bett kommunledningarna om förslag på ”vardagshjältar från er kommun som har gjort en extra utmärkande insats för kommunen eller länet. Det kan t.ex. vara inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv”.


– Min tanke är att bjuda in personer som gör en stor insats för sina kommuner eller för länet, och som inte brukar uppmärksammas med den här typen av middagar, berättar Anneli Hulthén.

Burlövs vardagshjältar

Cecilia Gagge, ordförande, Burlövs kommun

Cecilia har ett långvarigt engagemang för bygdens historia i och kring Burlövs kommun och leder både kurser och guidningar.


Denis Zjajo, varuhuschef, Burlövs kommun

Denis har genom sina ledaregenskaper och språkkunskaper tagit sig från arbetsledare till varuhuschef på Hornbach på Bernstorp och är mycket aktiv i kommunens näringslivsråd.


Thomas Önnevik, huvudtränare, Burlövs kommun

Thomas är en eldsjäl och drivkraft i kommunens föreningsliv där han bland annat är verksam i Åkarps innebandyklubb sedan mer än tio år.


Rolf Östinge, hedersledamot, Burlövs kommun

Rolf är mycket aktiv i kommunens näringsliv och har erhållit Företagarnas guldmedalj för extra högt värderade insatser och för ett långt engagemang.

ädre, gråhårig man i kostym pratar i mikrofon

Rolf Östinge (bilden tagen vid ett annat tillfälle)

Senast uppdaterad:
2019-10-08