Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Vattnet flödar i bassängerna på nya Burlövsbadet

Patric Andersson, fastighetstekniker på Burlövsbadet, kollar på när en av bassängerna fylls med vatten.

Patric Andersson, fastighetstekniker på badet, kikar ner genom en lucka på det första rinnande vattnet i ­Burlövsbadets bassänger.

På bygget för det nya Burlövs­badet är det full fart. Kakelplattor och väggpaneler har redan kommit på plats. Nu öppnas damm­luckorna och vatten fylls på i bassängerna, även om det dröjer ännu ett tag innan Burlövsborna kan komma och bada.

Burlövsbadet närmar sig den stora nyöppningen med stormsteg. Projektet är i en fas då de sista detaljerna börjar ­falla på plats.


­– Det känns väldigt kul att bygget flyter på så smidigt, säger Stefan Sjöström, badchef i kommunen. Tidsplanen ser ut att hålla, så vi förbereder oss inför en storartad öppning i början av mars 2022.

Multibassängen är först att få vatten

När vi pratar med Stefan står han och Patric Andersson, fastighetstekniker på badet, och kollar på hur bassängerna på det nya Burlövsbadet fylls med vatten. Det är en långsam process. Multibassängen, som är först ut, rymmer ungefär 266 000 liter och tar mer än en vecka att fylla upp.


– Det är mycket vatten som rinner, men vattennivån i denna bassäng ökar bara med ungefär 2 cm i timmen, berättar Patric.

Eftersom multibassängens höj- och sänkbara botten hamnar i vägen syns ju det ju inte, men vi lovar att det finns ­vatten där nere, säger Stefan med ett skratt.

Stefan Sjöström, badchef på Burlövsbadet, står och ler inne på nya Burlövsbadet.

Stefan Sjöström, badchef, är som ett barn på julafton när han besöker nya badet.

Mars 2022 öppnar det nya badet

Nycklarna till badet ska överlämnas till Burlövs kommun den 1 februari, men Burlövsborna får vänta ännu en liten tid efter det innan badet slår upp portarna helt.


– När vi väl har flyttat in ska vi anordna lite provbad, testa vattenrening och kassasystem, berättar Stefan. Den stora invigningen kommer hållas fredagen den 11 mars och måndagen efter ­öppnar vi vår löpande verksamhet.


– Vi är superspända på det som komma skall, fortsätter Stefan. Det känns faktiskt lite som väntan inför julafton när man var liten, säger han. Det ska bli så kul att släppa in Burlövsborna i vårt nya, fina bad.

50-metersbassängen

Denna bassäng kan med hjälp av en skiljevägg delas upp till två kortare bassänger. Här kan man ha motionssim, vattengymnastik, lovaktiviteter, simträning och tävlingar i olika former.

Undervisningsbassängen
Här kommer badet att anordna sim-undervisning och skolsim. På kvällar och helger är det en plats för familjebad.

Multibassängen

Multibassängen har höj- & sänkbar botten som kan gå från 0 till 2 meters djup. Bassängen passar därför exempelvis för babysim, vattengymnastik och rehab, där det är viktigt med anpassningsbara djup.

Barnbassängen

En trygg och rolig plats för de allra minsta! Här finns roliga attraktioner som barnen kan leka med. I ytan runt om finns det bord där föräldrar kan ta en välbehövlig fikapaus.

Se när Stefan och Patric besöker Burlövsbadet och pratar vattenrening, luftkvalitet och tillgänglighetsanpassning

Senast uppdaterad: