Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Vi river vårt gamla bad och vill främja återbruk

En bild på gamla Burlövsbadets simhall

I mars 2022 invigde vi nya Burlövsbadet. Under hösten ska det gamla badet rivas så miljövänligt som möjligt, en del av Hållbara Burlöv. Miljövänlig rivning innebär i första hand återbruk. Vi börjar med att sälja ut inventarier för återbruk.

Återbruk är hållbarhet

– Vi pratade med flera olika återbruksexperter i början av projektet, berättar Emma Segerstedt, projektledare för rivningen av badet. Vi ville få klart för oss vad som går att spara och återanvända. Det var viktigt för oss att i upphandlingen ha med tydliga krav på återbruk och återvinning.

 

Vi tänker oss att såväl privatpersoner, företag som föreningar kan vara intresserade av inventarier, maskiner och material som finns i vårt gamla badhus. Ju mer som kan komma till användning i någon annans verksamhet eller hem.

Delar av badet auktioneras ut

Entreprenören Håltagarna i Skåne har levererat en rivningsplan där man bland annat har inventerat vilka delar av badet som går att återbruka. Detta material har man nu lagt ut för försäljning på auktion.

 

I försäljningen av överblivet material finns bland annat skurmaskiner, pooltrappor, rutschbanor, skåp, en receptionsdisk, entrédörrar och flera aluminiumprodukter. Även den stora simhallen med tak går att buda på.

Det är möjligt att lägga bud fram till den 26 augusti

Visning anordnas den 24 augusti mellan kl 08.00 och 10.00.
Köper du något gäller auktionsföretagets villkor och materialet avhämtas på Badhusvägen 31 i Arlöv fredagen den 2 september mellan 08.00 och 16.00.


Många av artiklarna är i gott skick och vi ser gärna att de får nytt liv någon annanstans! Alla objekt säljs i befintligt skick. För övriga villkor hänvisar vi till tovek.se, se information under varje utrop.

 

Det är ovanligt att Burlövs kommun säljer så mycket inventarier och byggmaterial samtidigt. Med förhoppningen om att en del material kan återbrukas förlänger vi livslängden och sparar på våra gemensamma resurser. Ett av kommunens övergripande mål är ”Hållbara Burlöv”. Detta är ett sätt att nå hållbarhet i vårt samhälle.

Senast uppdaterad: