Burlövs kommun

Ung sommarpraktik med ersättning 2021

Ansökan är nu stängd! Du som har sökt praktikplats kommer att få ett mail under vecka 9, där du får reda på om din ansökan är godkänd.

Nu är det dags att söka sommarpraktik! Här kan du i åldern 15 – 17 år ansöka om en praktikperiod. För dig i åldern 15 – 19 år finns också den spännande möjligheten att bli sommarentreprenör.

En förutsättning är att du söker om sommarpraktik inom angiven tid, att du är skriven i Burlövs kommun och att du inte har sommarjobbat inom kommunen tidigare. Antal platser är begränsat. På grund av Covid-19 kan praktiken komma att ställas in med kort varsel.


Ansökningsperiod

Måndag 1/2 - Söndag 28/2 2021


Kommunala platser 

För dig i åldern 15-17 år erbjuds möjligheten till sommarpraktik med ersättning inom den kommunala verksamheten. Det innebär att du kan få prova på arbetsuppgifter inom t.ex. vaktmästeri- och utomhusarbete, lokalvård, barnomsorg/fritidsverksamhet och äldreomsorg. Under tre veckors praktik får du arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar. Tänk på att du ska kunna arbeta hela perioden och inte kan ta ledigt enstaka dagar.


Period 1: Vecka 25, 26, 27 (21/6 - 9/7)

Period 2: Vecka 30, 31, 32 (26/7 - 13/8)


Arbetstid

Arbetstiden är 6 timmar/dag och är förlagd under vardagar mellan 07.00 – 19.00. Utöver arbetstiden har du minst 30 minuters lunch varje dag.


Midsommarafton är en ledig dag utan ersättning och kan inte ”jobbas in”.


Praktikersättning

Vilken ersättning du får för din sommarpraktik bestäms av hur gammal du är den första arbetsdagen.


Sommarentreprenör

Är du i åldern 15 – 19 år och vill ha en grymt rolig sommar utöver det vanliga? Bli en sommarentreprenör som tillsammans med andra ungdomar i team skapar och driver ett sommarprojekt med möjligheten att tjäna egna pengar!


Som sommarentreprenör kommer din sommar att börja med att drivna coacher lär dig allt du behöver veta för att du och ditt team ska kunna komma igång med ert projekt. Detta är världens möjlighet att lära sig och prova att vara en entreprenör, få nya kompisar, möta riktiga företagare och ha en riktigt rolig sommar.


För dig som vill veta mer: Forza Summer - Sommarentreprenörer 2021 Öppnas i nytt fönster.


Ansökan är nu stängd!

Ansökan stängde Söndag 28/2. Du som har sökt praktikplats kommer att få ett mail under vecka 9, där du får reda på om din ansökan är godkänd. Håll utkik i din mail, och kom ihåg att även kolla skräpkorgen.

 

Detta händer nu

Kallelse till intervju – vecka 9

När vi fått in ansökningarna kommer alla att bli kallade till intervjuer. Intervjuerna kommer att ske digitalt.


Intervjuer – vecka 11

Efter intervjuerna sker en matchningsprocess där sökande matchas mot praktikplats.


Besked – vecka 13

Besked om du fått en praktikperiod eller antagits till Forza Summer, mejlas ut.


Om du blir erbjuden en praktikperiod

Blir du erbjuden en praktikperiod måste svara ja eller nej senast söndagen den 11 april. Får vi inget svar tolkas det som att du tackat nej och platsen går vidare till någon annan.


Utdrag ur belastningsregister

Du som ska göra praktik på ett fritidshem, en skola, förskola eller idrottsförening, eller inom kultur- och fritidsförvaltningen på en verksamhet där det finns barn och unga, måste beställa ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Kontakta oss om du är osäker!


Det kostar inget att begära utdrag ur registret, beställ i tid - det tar cirka två - tre veckor innan du får hem det i brevlådan. Kan du inte visa upp utdraget din första arbetsdag, har arbetsgivaren rätt att säga att du inte får göra din sommarpraktik där.

Skatt

Om du tjänar mindre än 20 135 kr (under 2021) behöver du inte betala skatt. Använd i så fall intyget nedan som du kan skriva ut och fylla i. Intyget lämnas till PEAK i samband med informationsträffen din första praktikdag. Glöm inte att skriva under blanketten!

 

Mer information hittar du på Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Arbetsmiljölagen

Om du är under 18 år så finns särskilda regler i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om minderåriga (AFS 2012:3). Det kan vara till exempel hur länge du får jobba på kvällen eller vilka arbetsuppgifter du får ha.

 

Information om hur barn och ungdomar får arbeta hittar du på Arbetsmiljöverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

PEAK

Är du ungdom/ung vuxen, förälder eller närstående och vill veta mer? Välkommen att kontakta oss för mer information!

 

peak@burlov.se
040-625 60 00

Telefontid: måndag – fredag 09.00 – 16.00

 

Besök: Hantverkaregatan 18, Arlöv

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg