Burlövs kommun

Föräldraskapsstöd

KOMET

Komet är ett utbildningsprogram för att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn.

Det är vanligt att barn bråkar med sina föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är en utbildning som riktar sig till dig som vill minska konflikterna hemma och istället få en bättre relation och mer tid tillsammans med ditt barn.

Hur går det till?

Vi träffas i grupp vid 11 tillfällen tillsammans med andra föräldrar och två Kometgruppledare. Det innebär att du får en chans att utbyta erfarenheter med andra föräldrar samtidigt som du får praktiska övningar att pröva hemma mellan träffarna. Alla övningar och innehållet i kursen bygger på forskning kring hur konflikter kan minskas och hur relationen kan stärkas mellan barn och föräldrar.

Vilka kan gå?

Om du bor i Burlövs kommun är kursen är kostnadsfri och är anpassad till dig som har barn mellan 3-11 år. Nya grupper startar varje termin på kvällstid. Eftersom intresset är stort är det bra att anmäla sig i god tid.


Vägledande samspel (ICDP)

Vägledande samspel är ett föräldragruppsprogram som fokuserar på det positiva samspelet mellan dig och ditt barn. Det är du som förälder som bäst vet vad ditt barn behöver, men som förälder kan man ändå känna sig osäker och vilja ha stöd i sin roll. Vägledande samspel betonar betydelsen av nära och tillitsfulla relationer och utgår från specifika teman för att uppmärksamma och utveckla.


Föräldragruppen innehåller även spädbarnsmassage (IAIM) med fokus på relationen mellan förälder och barn.

Hur går det till?

Vi träffas i grupp vid 5 tillfällen tillsammans med andra föräldrar och två gruppledare.

Träffarna bygger på aktivt deltagande och innehåller exempel, diskussioner och idéer för hur man kan bemöta sitt barn. Framför allt får du som förälder möjlighet att tillsammans med andra reflektera över den speciella relationen som du har med ditt barn. Innehållet är inriktat på att se möjligheter och lösningar.


Vilka kan gå?

Om du bor i Burlövs kommun eller är listad på BVC Samovaren är kursen kostnadsfri och är anpassad till dig som har barn mellan 0-6 månader. Nya grupper startar varje termin. Eftersom intresset är stort är det bra att anmäla sig i god tid. 

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg