Burlövs kommun

Om du har funktionshinder
kan du få stöd i ditt hem.  
Du kan bo i gruppbostad  
eller i en särskilt anpassad bostad.  
I en gruppbostad ligger flera lägenheter tillsammans  
och det finns gemensamma utrymmen.  
Varje gruppbostad har personal dygnet runt.   

Gruppboende enligt LSS

En bostad med särskild service enligt LSS är en egen lägenhet med hyreskontrakt och med tillgång till personalstöd.

På en gruppbostad finns lägenheter för personer med större behov av stöd och av närhet till personal. En servicelägenhet erbjuds de som har något mindre behov av stöd. I alla boendeformer har du rätt att få det stöd du behöver, till exempel med att planera vardagen, sköta hemmet, kultur- och fritidsaktiviteter och sociala kontakter med din familj, god man och andra viktiga personer.


Tillsammans med dig planerar och dokumenterar vi dina stödinsatser, om hur och när du vill ha dem utförda, i en genomförandeplan. Personalen utbildas i att ha ett pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt för att på så sätt kunna stödja till ett självständigt och aktivt liv utifrån dina önskemål.


I Burlöv finns tre boenden med särskild service för personer med funktionsnedsättning.

 

Granliden

Gruppboendet och serviceboendet består av fem lägenheter vardera, samtliga utrustade med kök samt dusch och toalett. Varje boende har dessutom gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga.


Serviceboendet ligger på andra våningen. Här bor personer som tränas för att i framtiden, med visst stöd, eventuellt kunna bo i lägenhet. De boende tar del av vardagens alla förekommande sysslor – ett led i att skapa självständighet.


Rinnebäck

Består av fem lägenheter Det finns gemensamt kök, vardagsrum och tvättstuga. Alla lägenheter är utrustade med Trinett, dusch och toalett.

 

Sockerbitstorget

Boendet har fem lägenheter (ca 40 m2) fullt utrustade med kokvrå, toalett & duschrum. Gemensamma utrymmen är kök, vardagsrum och tvättstuga.


Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg