Burlövs kommun

Demens

Demens är ett samlingsnamn för ett antal symptom som drabbar hjärnans funktioner. Vanliga kännetecken på demens är att den drabbade får sämre minne och successivt allt svårare att klara av vardagliga sysslor.

Att få klarhet i om man har en demensdiagnos eller om symptomen beror på något annat betyder mycket för både den som är sjuk och den som är anhörig. Det är angeläget att redan vid misstanke om demenssjukdom komma i kontakt med sakkunnig inom kommun och/eller region Skåne för stöd och vägledning.

 

För dig med demenssjukdom och dina anhöriga finns olika former av stöd och omsorg. Stöd kan innebära dagverksamhet, stödsamtal, anhörigutbildning, avlösning i hemmet, anpassning av miljön och hjälpmedel eller särskilt boende.

Hur får jag hjälp?

Om du har frågor om demenssjukdomar eller misstänker att du själv eller en person i din närhet kanske är drabbad är du välkommen att kontakta kommunens demenssjuksköterska.

 

För den medicinska utredningen kontaktar du din vårdcentral. Här görs en demensutredning och efter den kan diagnos ställas.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg