Burlövs kommun
www.burlov.se

Mötesplats och aktiviteter

En kvinna i 30-40-årsåldern och en äldre man dricker kaffe och skrattar.

Mötesplatsen är öppen för alla som önskar en stunds samvaro. Utöver våra dagaktiviteter arrangerar vi även kvällsträffar med musik- och sångunderhållning samt olika föreläsningar.

En plats för alla kommuninvånare, oavsett ålder

Till Mötesplatsen är du välkommen när du vill träffa vänner, låna en bok eller ta en fika. Lunch serveras måndag till fredag mellan 11.00 och 13.00. För 65 kr erbjuder Mötesplatsen lunch inklusive kaffe. Smaklig måltid!

Program på Mötesplatsen hösten 2022

Varje vecka på Mötesplatsen

Filmvisning varje måndag 13.00-14.30

Varje måndag erbjuder vi någon form av filmvisning vid stora scenen. Det kan vara dokumentärer, serier, musik eller kunskapsfilmer... Kom gärna med egna förslag och idéer på vad du hade velat se på Mötesplatsen!

 

Föreläsningar

Om god man, anhörigbehörighet och framtidsfullmakt med Överförmyndaren

Onsdag 2 november kl. 17.00-19.00. Anmälan senast onsdag 26 oktober.

"Informationskväll med representanter från Överförmyndaren som reder ut juridiska begrepp och frågor för dig som vill veta mer om bankärenden för annans räkning".

Spökhistorier i höstmörkret med Cecilia Gagge från hembygdsgården

Onsdag 9 november kl. 17.00-19.00. Anmälan senast måndag 31 oktober.

"Cecilia Gagge gästar Mötesplatsen och berättar historier om folktro, sägner och ruggiga spökhistorier som passar bra i höstmörkret. Ta en varm kopp te och mys ner dig i sofforna medan du lyssnar på Cecilia"

Information från ekonomiskt bistånd, föreläsning och frågestund
Fredag 11 november kl. 13.30-14.30. Ingen föranmälan krävs.

Socialsekreterare som arbetar med ekonomiskt bistånd kommer till Mötesplatsenoch ger grundläggande information och svarar på frågor. Ta del av information om hur man ansöker om bistånd, vad det innebär att ha ekonomiskt bistånd, vad kan man få bistånd till och hur mycket man kan ha rätt till. Socialsekreterarna kommer även att berätta om vilka regler som gäller och vad mer de kan hjälpa till med. Efteråt finns tid för frågor.

"Mitt liv med psykisk ohälsa och förluster" med föreläsare Erika Wilhelmsson från Hjärnkoll

Onsdag 16 november kl. 13.00-15.00. Anmälan senast måndag 14 november.

Erika föreläser om att växa upp med ångest och depressioner sedan 14 års ålder och svårigheten att vara sitt eget verktyg för att bromsa. Att bli diagnostiserad med ADHD vid 33 års ålder och allt vad det innebär samt kunna förstå sig själv och sitt agerande i olika situationer. Förutom sin egen ohälsa så föreläser Erika även om en mamma som väljer att avsluta sitt liv på grund av dolt spelmissbruk och en pappa med psykisk ohälsa hela hennes liv samt hur det har påverkat hennes liv."

Bra-att-ha appar, föreläsning och frågestund med IT

Fredag 18 november kl. 13.30-14.30. Ingen föranmälan krävs

Magnus Tegnvallius, IT-strateg på Burlövs kommun kommer och prata om appar. Vilka kan vara bra att ha i sin vardag , vilken funktion har dessa appar, finns det beroende mellan apparna. Ni kan ställa frågor om appar generellt som Magnus ska försöka ge svar på.

Texttelefoni- för dig som behöver stöd att ringa, höra eller minnas vid telefonsamtal

Onsdag 23 november kl. 17.00-19.00. Anmälan senast måndag 21 november

"Ett kostnadsfrit verktyg för dig som är i behov av stöd i samband med telefonsamtal, oavsett om det är till en vän eller till en myndighet. Teletal erbjuder samtalstolkar som hjälper dig att höra, tolka, hitta rätt i telefonväxlar eller minnas vad som sas i efterhand. Varmt välkommen att lyssna på ett mycket givande och matnyttigt föredrag!"

Håll dig och ditt hem säkert! Information och frågestund med Räddningstjänsten syd.

Onsdag 30 november kl. 14.00-15.00. Anmälan senast måndag 28 november.

Risken att drabbas av brand eller omkomma i brand ökar med stigande ålder eller i samband med någon funktionsnedsättning. Britt-Marie Andersson, seniorsamordnare på Räddningstjänsten Syd ger tips och råd hur du kan minska risken för brand i ditt hem och vikten av att ha ett rätt brandskydd.

 

Julloppis på Mötesplatsen!

Tisdag 29 november kl. 11.00-15.00 arrangerar Mötesplatsen återigen en loppis i samarbete med Återbruket. Fynda nygamla saker från Återbruket och passa på att fika tillsammans! Återbruket tar enbart emot betalaningar med Swish.

Sjung tillsammans med Diabaskören från Lund!

Fredag 9 december kl. 14.00-14.30. Ingen föranmälan krävs, kom som du är!
Diabaskören från daglig verksamhet i Lund kommer till Mötesplatsen! Lyssna och sjung med till svenska låtar med allt från välkända visor till pop och umgås med gamla eller nya vänner! Varmt välkommen!

 

Luciafirande på Mötesplatsen

Tisdagen 13 december kl 10.00 kommer ett luciatåg med förskolebarn från Humlemadens förskola och sjunger för oss. Varmt välkommen!

Anmälan

Ser du något som du vill gå på som kräver anmälan? Anmälan sker då via epost till anhörigsamordnare isabel.munther@burlov.se eller via telefon 040 625 67 78

Välkommen till oss på Mötesplatsen

Våra öppettider

Måndag-fredag kl. 09:00-15.30

‌Adress

Dalbyvägen 51, Arlöv

Kontakt

040-625 65 93

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg