Burlövs kommun
www.burlov.se

Mötesplats och aktiviteter

En kvinna i 30-40-årsåldern och en äldre man dricker kaffe och skrattar.

Mötesplatsen är öppen för alla som önskar en stunds samvaro. Utöver våra dagaktiviteter arrangerar vi även kvällsträffar med musik- och sångunderhållning samt olika föreläsningar.

En plats för alla kommuninvånare, oavsett ålder

Till Mötesplatsen är du välkommen när du vill träffa vänner, låna en bok eller ta en fika. Lunch serveras måndag till fredag mellan 11.00 och 13.00. För 65 kr erbjuder Mötesplatsen lunch inklusive kaffe. Smaklig måltid!

Program på Mötesplatsen våren 2023

Varje vecka på Mötesplatsen

Bingo och kortspel varje tisdag och torsdag kl. 13.30-14.30

Kom och var med! Start vecka 4

Filmvisning varje fredag 13.00-14.30

Varje fredag erbjuder vi någon form av filmvisning vid stora scenen. Det kan vara dokumentärer, serier, musik eller kunskapsfilmer... Kom gärna med egna förslag och idéer på vad du hade velat se på Mötesplatsen! Start vecka 4


Vårens aktiviteter

Frågor och svar med veckans gäst!

Varje onsdag 13.30-14.30 start vecka 4


Varje onsdag kommer en gästföreläsare från kommunen till konferensrummet på Mötesplatsen och berättar om sin verksamhet. Välkommen att lyssna och ställa frågor! Ingen anmälan krävs, men begränsat antal sittplatser.


Januari

Onsdag 25 januari: Måltidsavdelningen presenterar sin verksamhet. Vad är näringsriktiga och goda måltider i Burlövs kommun?


Februari

Onsdag 1 februari: Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) hjälper kommunens ungdomar mellan 16-19 år som valt att hoppa av skolan med någon sysselsättning i form av praktik, söka jobb eller aktiviteter inom föreningslivet


Onsdag 8 februari: Information om Familjerättens samarbete efter skilsmässa (SES). Till familjerätten kan du som förälder vända dig för stöd i frågor gällande separation, vårdnad, boende, umgänge, adoption samt för fastställande av faderskap och föräldraskap.


Onsdag 15 februari: Handläggare från våld i nära relationer i kommunen berättar om våld och dess konsekvenser, samt var man kan vända sig om man behöver hjälp, både som våldsutsatt och våldsutövare.

Digitalt innanförskap -få hjälp med tekniken!

Måndagar 16, 23, 30 januari, 6, 13 20, 27 februari och 6 mars kl. 13.00-16.00. 


Hur använder jag min smartphone och surfplatta på bästa sätt? Under 8 måndagar i följd kommer studieförbundet ABF (Arbetarnas Bildningsförbund) och lär oss mer om teknik för att vi alla ska bli bättre rustade att använda digitala lösningar för att klara av dagens digitala utmaningar. Ingen anmälan krävs, träffarna är öppna för alla och det är bara att komma förbi!

Pop-up bibliotek på Mötesplatsen!

Måndagar 23 januari, 6, 20 februari och 6 mars kl. 13-15

 

Biblioteket i Arlöv gästar Mötesplatsen och kommer med boktips och informerar om bibliotekets tjänster. Personal på biblioteket har blivit utbildade i metoden Shared Reading och vill därför erbjuda möjlighet för besökare på Mötesplatsen att prova på!


Vad är Shared Reading/gemensam högläsning?

Shared Reading är en metod som bygger på delad och gemensam läsning i grupp. Texterna kan vara noveller, delar av romaner eller lyrik, gärna lite utmanande, engagerande och med flera tolkningsmöjligheter och du ska inte ha läst dem i förväg. Syftet är att skapa lättillgängliga och kravlösa samtal utifrån läsning och litteratur med många tanke- och frågepauser. Metoden bygger på att texten läses högt – ofta flera gånger – så man både lyssnar och har den framför sig på papper. Du som vill kommer få möjlighet att prova på under de tillfällen som biblioteket besöker Mötesplatsen under våren, varmt välkommen!

Olika sidor av psykisk hälsa

Varje tisdag kl. 09.30-11.30 start vecka 4


Träffa en av kommunens boendestödjare på Mötesplatsen för samtal och socialt umgänge. Vid vissa tillfällen bjuder boendestödjaren in brukar- och anhörigorganisationer för temadiskussioner kring psykisk ohälsa utifrån olika perspektiv. Öppet för alla att närvara och delta, varmt välkommen!


Tisdag 31/01 gästar Peer Support Paula Carlgren från NSPH Mötesplatsen. Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH) arbetar för att patienter, brukare och anhöriga ska bli mer delaktiga i vård och stöd samt få ett större inflytande över de beslut som fattas inom olika samhällsområden. En Peer support är en person med egna erfarenheter av psykisk ohälsa som berättar om sina erfarenheter.


Tisdag 14/2 gästas Mötesplatsen av representanter från Spelberoendes förening i Malmö. Föreningen arbetar för att sprida information om spelberoendes orsaker, konsekvenser, uttrycksformer, behandling och möjliga hjälpinsatser samt informera och stödja spelberoende personer och deras anhöriga.


Lyssna på församlingshemmets måbra-kör Sångglädje!

Sista torsdagen i månaden kl. 14.00-15.00 under följande datum: 30 mars och 25 maj.


Lyssna och sjung med till kända visor och låtar som framförs av församlingshemmet må-bra kör Sångglädje! Kören leds av organist Gustav Ellström. Ingen anmälan krävs!

Föräldracafé på Mötesplatsen!

Varannan torsdag jämna veckor kl. 14.00-15.30 under följande datum: 26 januari, 9, 23 februari, 9, 23 mars, 6, 20 april, 4, 18 maj och 1, 15 juni


Föräldraskapet kan vara fullt av utmaningar, speciellt om man har barn med NPF eller barn som inte mår bra. Under våren 2023 erbjuder Mötesplatsen en lokal med fasta tider där du som vill kan möta andra föräldrar för att få tips, råd och tillfälle att utbyta strategier med varandra över en kopp kaffe. Detta är alltså ingen samtalsgrupp med ledare utan en möjlighet för föräldrar att träffas på egen hand under enkla former utan några krav. Initiativet kommer från kommuninvånare som önskar hitta ett forum för att prata med andra föräldrar. Här finns möjlighet att erbjuda stöd under andra former framöver om intresse finns! Kontakta anhorigstodet@burlov.se och lämna dina förslag!

Fotoutställningen ’Kom Närmare’

Utställningen pågår hela december och januari.

Kom och ta del av EU-migranters egna fotografiska berättelser. Under två år har den ideella föreningen Mantary Impact sökt upp EU-migranter i olika delar av Sverige och ställt frågor som ”vem är du?” och ”vad vill du berätta?” Svaren har blivit till dokumentära berättelser i foto.


Vikgubbarna

På tillfälligt besök från Kulturskolan Bild&Form

Aktiviteterna på Mötesplatsen kostar ingenting. Du behöver inte anmäla dig om det inte anges.

Välkommen till oss på Mötesplatsen

Våra öppettider

Måndag-fredag kl. 09:00-15.30

‌Adress

Dalbyvägen 51, Arlöv

Kontakt

040-625 65 93

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg