Burlövs kommun
www.burlov.se

Virvelhusets och Virvelvindens förskola

På Virvelhustes förskola finns det åtta avdelningar där hälften är småbarnsavdelningar 1 – 3 år och den andra hälften är för barn mellan 3 – 5 år.

Till verksamheten hör också Virvelvindens förskola, som håller till i en lägenhet endast ett par minuters promenad från Virvelhuset. 

Trädgård med fruktträd

Vid Virvelvindens förskola finns det en fin liten trädgård på ena sidan och en gemensam lekplats på den andra. På den stora förskolans gård finns det gamla kolonilotter, vilket innebär att det finns äpple-, päron- och plommonträd som vi kan njuta av.

Alltid något på gång

Att det är en stor förskola med många avdelningar gör att det alltid är någonting på gång. Vi har barn med 39 olika modersmål och pedagoger med tio vilket skapar en härlig smältdegel! Vi har en mångkulturgrupp som jobbar med att få ett bra modersmålstöd på förskolan. All personal har fått utbildning i TAKK, det vill säga tecken som stöd till det talade språket, och arbetar med alla åldrar från små barn upp till de stora med det här uttryckssättet. 

Virvelhussättet

Våra mål är: mer fysisk aktivitet, sund kost, medvetenhet om olika kretslopp, hållbar utveckling samt källsortering. Vi pratar om att arbeta efter en russinpedagogik, och det betyder att vi plockar ut godbitarna och använder dem på vårt eget sätt. 

Grön flagg

Viktigast för oss är vårt arbete med hållbar utveckling, mot målet med Grön flagg. Hela förskolan arbetar mot samma mål, men varje avdelning bestämmer sin egen väg till det målet. Detta har vi arbetat med sedan 2011. Stommen i arbetet utgörs av miljörådet, som består av tio barn och fyra personal. Alla avdelningar källsorterar och vi har börjat odla mer och mer grönsaker på vår stora fina gård.

Öppettider

Virvelhuset måndag-fredag 06:00 – 18:00

Virvelvinden måndag-fredag 06:30 – 17:00 

Kom gärna och hälsa på oss!

Ring och boka tid innan tfn 040-625 65 50

Kontakta oss

Virvelhusets förskola

Adress: Norregatan 22, 232 36 Arlöv
Förskolechef Mia Holmgren tfn 040-625 65 50
E-post: mia.holmgren@burlov.se

 

Virvelvindens förskola

Adress: Virvelvägen 317, 232 36 Arlöv
Förskolechef Mia Holmgren tfn 040 - 625 65 50
E-post: mia.holmgren@burlov.se

Senast uppdaterad:
2019-10-01

Utbildning & barnomsorg