Burlövs kommun

Prao

Praoelev ute i verksamhet

Samverkan skola – arbetsliv

I Burlövs kommun vill vi att våra barn och ungdomar ska växa upp och bli goda samhällsmedborgare som har drömmar och ambitioner.

För att nå denna vision är ökad samverkan mellan skola och arbetsliv ett viktigt steg. Alla ungdomar i Burlövs kommun förtjänar att erhålla de kunskaper och erfarenheter som behövs för att kunna göra väl underbyggda studie- och yrkesval. Genom likvärdig, normkritisk vägledning både i skolan och i samverkan med arbetslivet kan vi uppnå detta.


Det är inte bara eleverna som vinner på detta samarbete – även näringslivet och arbetslivet i övrigt gynnas av långsiktig kompetensförsörjning, möjlighet att marknadsföra sin bransch och dess yrken och öka möjligheten till att rekrytera på kort och lång sikt.

PRAO - ett sätt att få kännedom om arbetslivet!

Prao ska omfatta minst tio dagar sammanlagt för alla elever från och med årskurs 8 i grundskolan respektive årskurs 9 i specialskolan. De nya bestämmelserna gäller från 1 juli 2018. Syftet med praon är att ge eleverna kunskaper och erfarenheter från arbetslivet. Det innebär att eleven först och främst ska få en orientering om arbetslivet i stort, och i andra hand inrikta sig på enskilda yrken.


Kommunen ska genom samarbete med näringslivet och med arbetslivet i övrigt ge eleverna de kunskaper som ska lägga grund till ett bra val av studie- och yrkesval i framtiden.

Rollen som PRAO-samordnare är att vara länken mellan skola och arbetsliv. Att organisera och underlätta elevers kontakt med arbetslivet är ett viktigt steg i att vidga deras perspektiv – allt för att de ska kunna göra väl underbyggda studie- och yrkesval.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Förskola & skola