Burlövs kommun
www.burlov.se

Ansökan om uppskjuten skolplikt

I Sverige har vi en skolplikt som innebär att elever i en viss ålder måste gå i skola. Skolplikten gäller från och med höstterminen det år barnet fyller sex år och börjar förskoleklass. Det gör att förskoleklassen är obligatorisk. Förskoleklass är till för att förbereda inför skolstarten och är en kombination mellan förskolans och skolans arbetssätt och pedagogik.

Uppskjuten skolplikt

Om det finns särskilda skäl kan Burlövs kommun besluta att skolplikten för ditt barn skjuts upp ett år. Särskilda skäl kan vara att barnet har en funktionsvariation (kan vara fysisk eller intellektuell) eller sjukdom, att barnet har fötts sent på året och orienterar sig med barn födda ett år senare eller att barnet har varit kort tid i Sverige.

Ansök om uppskjuten skolplikt

Om du vill att ditt barns skolplikt skjuts upp ett år måste du själv ansöka om det. Det är rektor i grundskola som fattar beslutet om uppskjuten skolstart.
Därför ska du som vårdnadshavare välja skola i kommunen i enlighet med de riktlinjer som finns för skolval till förskoleklass. När skolvalet är klart fyller du i e-tjänsten för uppskjuten skolstart och anger där vilken skola ni tilldelats.

Skicka ansökan till:

”namnet på den grundskola ni sökt till”
Burlövs kommun
Box 53
232 21 Arlöv

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Förskola & skola