Burlövs kommun

5 km pedagogisk resa

Pyssel med siffror och färg

- Detta är den absolut bästa fortbildning jag någonsin fått!

brukar de samlade reflektionerna vara från de lärarna som deltagit i årets pedagogiska resa.

 

En gång per år erbjuds kommunens lärare och förskollärare möjligheten att ansöka om en veckas "friställning" från sin egen verksamhet. Denna spenderas tillsammans med 4-5 andra antagna kollegor, till att besöka verksamhet och undervisning på andra enheter i vår kommun. En pedagogisk fortbildningsresa som ryms inom det faktiska fysiska avståndet på 5 km.

 

Vid lektionsobservationerna under kommande läsår kommer vi fortsätta ha ett fokus på den språkutvecklande verksamheten och undervisningen som bedrivs. Lärarna gör observationer utifrån ett formulär byggt på vetenskaplig grund. Som observatörer ska lärarna oberoende av eventuella relationer fokusera och reflektera över den språkutveckling, de lärande situationer, didaktik och metodik som pågår omkring dem.

 

När våra lärare besöker varandras klassrum ligger deras fokus i första hand på att spegla sin egen undervisning och ta del av hur andra hanterar likvärdiga situationer. De stora vinnarna är alltså de askulterande lärarna vilka under dessa lektionsbesök inte förväntas de inte ge feedback till sina kollegor. I våra professioner har vi alla områden som behöver utvecklas och kan förbättras, och det är just därför som våra lärare ansöker på att göra den här pedagogiska resan.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Utbildning & barnomsorg