Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

5e klassare intervjuar och poddar om företagande. Vi söker fyra företagare för inspelning av företagspodd!

Burlövs kommun vill ge våra yngre elever i kommunen insikter i företagande, olika yrken och generellt hitta ett sätt att inspirera till yrkesinsikter. Under våren 2024 kommer årskurs fem på Svenshögskolan besöka olika företagare med uppdrag att spela in en intervju med dig som företagare. Genom att låta eleverna förbereda, genomföra, redigera och publicera intervjun ger vi 16 unga invånare inspirerande insikter om företagandets ädla konst.

Eleverna kommer att publicera sina företagspoddar ”där poddar finns” samt på kommunens hemsida och därmed blir intervjuderna tillgängliga för alla. Vi gör inte det med tron att antalet lyssnar blir otroligt många men vi är övertygade om att eleverna, lärare, föräldrar och släkt tycker det är spännande och lekfullt sätt att lyssna på dessa. Företagare har efterlyst mer samverkan med skolan och vi hoppas nu att detta kan vara ett kul sätt att integrera elever och företagande i tidig ålder.

I en första omgång söker vi nu fyra företagare som vill var och ta emot en grupp elever på fyra personer. Vuxen personal från skolan kommer följa med eleverna.

Är du intresseard av att ställa upp på en intervju och ger våra unga elever nya insikter?

Lägg då ett mail till näringslivssamordnare Krister Persson och anmäl ditt intresse:  Krister.persson@burlov.se. Därefter kopplar vi ihop dig med klassens lärare Mikael Gunnander för slutlig planering av tid, plats etc. 

Vi ser fram emot att höra resultatet!

Senast uppdaterad:

Näringslivsnyheter