Burlövs kommun
www.burlov.se

Redogörelse för webbplatsens tillgänglighet

närbild på öga i illustration av digital värld

Här beskriver vi vilka brister som finns i tillgänglighet för burlov.se. Här får du också information om hur du kan kontakta oss om du upptäcker brister.

Burlövs kommun strävar efter att webbplatsen ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare, oavsett om du har en funktionsvariation och oberoende av vilka hjälpmedel du använder. Burlövs kommun har som mål att uppnå grundläggande tillgänglighet genom att följa WCAG 2.1.

Några brister

På följande punkter brister burlov.se i tillgängligheten:

  • I webbläsarna Safari och Firefox fungerar inte navigationen på sidan med enbart tangentbordet. I dessa webbläsare framgår inte heller på ett tydligt sätt vart tangentbordsfokus finns. Navigation med enbart tangentbordet fungerar ordentligt i webbläsarna Google Chrome, Internet Explorer och Edge.
  • Vi erbjuder inga möjligheter till att hoppa förbi återkommande material vid navigation med tangentbordet.
  • Det går inte att förstora webbplatsens textinnehåll till 200 % utan att information eller funktion går förlorad.
  • De flesta pdf:er går att använda i skärmläsare, men texten är ostrukturerad. En del av pdf-filerna på webbplatsen, särskilt de äldre, är inskannade dokument som saknar uppläsningsmöjlighet då de baseras på dokument som inte är digitaliserade.
  • Vissa inhämtade system till webbplatsen följer inte tillgänglighetsprinciperna. Detta kommer att förbättras vid kommande upphandlingar.
  • Vissa av våra formulär och e-tjänster följer inte tillgänglighetsprinciperna. Dessa kommer att förbättras vid kommande uppdateringar.
  • Det finns också webbplatser som där Burlövs kommun helt eller delvis står som avsändare men där vi inte uppfyller kraven på tillgänglighet.

Kontakta oss om du upplever hinder

Kontakta oss om du på grund av ovanstående, eller av andra brister, hindras från att ta del av vår digitala service. Vi kommer att försöka åtgärda problemen och se till att du får den digitala service du har rätt till. Du kan kontakta oss på e-post: kommunikation@burlov.se.


Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur Burlövs kommun hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påtala det.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik