Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

VA SYD tar över skötsel av återvinningsstationer i kommunen från årskiftet

Närbild på grön container med papperspåse som hänger halvvägs utanför

Från den 1 januari 2024 kommer VA SYD ta över skötseln av kommunens återvinningsstationer, som kommer finnas kvar på samma platser som idag.

Ny förordning träder i kraft

Förändringen beror på att kommuner i Sverige tar över insamlingsansvar på återvinningsstationer som finns i respektive kommun när förordningen ”Förordningen om producentansvar för förpackningar (2022:1274)” träder i kraft 1 januari 2024.

Hur det kommer gå till

VA SYD ansvarar för städning och tömning på återvinningsstationer som finns i kommunen från och med 1 januari 2024. Återvinningsstationerna kommer finnas kvar på samma ställe som idag och ha samma städfrekvens som tidigare. VA SYD kommer att byta ut de skyltar som finns på återvinningsstationerna idag och i början av 2024 kommer befintliga containrar att fräschas upp.

Är en återvinningstation i behov av städning eller extra tömning utöver schemalagd drift, anmäls detta på VA SYDs webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller kontakta Medborgarservice via telefon 040-625 60 00 på helgfria vardagar mellan kl 08.00-16.30

Skillnad återvinningsstation och återvinningscentral

I kommunen finns det idag tre återvinningsstationer: Lervägen i Åkarp, Arlövsvägen i Arlöv och vid Dalslundsvägen i Åkarp. På återvinningsstationerna lämnas förpackningar och tidningar.

På en återvinningscentral kan hushåll bland annat lämna in: grovavfall, farligt avfall, elektronik, vitvaror, möbler. I kommunen finns det ingen återvinningscentral, för många är den närmsta SYSAV återvinningscentral i Norra hamnen, Malmö.

Senast uppdaterad: