Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

De håller Burlöv rent i sommar

Sex personer i gula västar och en man i blå kostym står framför en fontän.

Några av sommarens skräpplockare, tillsammans med kommundirektör Fredrik Löfqvist.

Under sommaren har Burlövs kommun anställt ett antal sommarjobbare som kommer att arbeta med att plocka skräp runt om i kommunen. Kommundirektör Fredrik Löfqvist träffade sommarens första team, som redan har hunnit samlat på sig mycket sopor som kastats på våra gator och grönytor.

I sommar tar vi ännu ett aktivt steg mot att minska nedskräpningen i Burlöv genom att anställa sommarjobbare för att plocka skräp runt om i kommunen. Initiativet är en del av kommunens satsningar på att skapa ett mer attraktivt Burlöv, med trevligare offentliga miljöer.

Den första av två grupper sommarjobbare har nyligen påbörjat sitt arbete med att hålla Burlöv rent och inbjudande.

 

Kommundirektör Fredrik Löfqvist träffade sommarjobbarna för att visa sin uppskattning och för att diskutera vikten av deras insats.

 

- "Jag är oerhört tacksam för det arbete som sommarjobbarna gör," säger Fredrik. "Deras insats är inte bara viktig för att hålla vår kommun ren, utan den bidrar också till att skapa en starkare gemenskap och ett mer attraktivt Burlöv för alla."

 

Fredrik Löfqvist betonade också att initiativet inte bara handlar om att plocka skräp, utan om att skapa medvetenhet och engagemang kring miljöfrågor bland kommunens invånare.

 

- "Det är bara tillsammans som vi kan se till att Burlöv hålls rent och att plast, fimpar och snus hålls borta från hav och vattendrag."

 

Under sommaren kommer ytterligare en grupp sommarjobbare att ansluta för att fortsätta arbetet. Tillsammans med kommunens invånare arbetar Burlövs kommun mot en renare och mer trivsam miljö, där varje liten insats räknas.

Senast uppdaterad: