Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Grattis Årets Företagare Burlöv!

Fotograf Jessica Lingerts

Den 17 april var det dags för Företagarna Öresunds nya Årets Företagare-event på Alnarpsgården. Under kvällen stod det klart att Årets Företagare Burlöv 2023 gick till Viktor Falkenklev med företaget Falkenklev Logistik AB och Årets Unga Företagare Burlöv 2023 gick till Patricia Dianda med företaget Flavor Boss!

Vi gratulerar Viktor Falkenklev och Patricia Dianda till deras fina framgångar! Vi gläds åt att se våra lokala företagare prisas på de stora scenerna och önskar både Victor och Patricia stort lycka till, säger Sara Vestering (M), kommunstyrelsens ordförande.

Årets Företagare Burlöv

Utmärkelsen Årets Företagare Burlövs 2023 gick till Victor Falkenklev med familjeföretaget Falkenklev Logistik AB. Falkenklev Logistik AB distribuerar gods nationellt, har lagerhotell samt laddpark.

 

Känns fantastiskt att vi får ett kvitto på att vi gör bra saker! Vi hoppas att andra ska våga följa efter och jobba för en mer hållbar framtid, säger Victor Falkenklev.

 

Motiveringen lyder:

"Viktor har ett stort engagemang för en hållbar framtid där miljön står i fokus. Viktor är en god förebild och ambassadör för ett modernt ledarskap. Det egna liksom alla transportföretag står inför stora utmaningar och här satsar man för en grönare framtid som bland annat resulterat i uppbyggnad av flera solcellsparker."

 

Sveriges största laddpark för tung trafik

Falkenklev Logistik AB är den lilla aktören som byggt upp Sveriges största laddpark för tung trafik och personbilar med eget batterilageroch visat på hur framtidens transportlösningar kan inkluderas ikärnverksamheten. Ett strategiskt och klimatsmart helhetstänk går som en röd tråd genom verksamheten.

 

Företagarna Öresund finner att Victor Falkenklev är en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Företagare i Burlövs kommun 2023.

Årets Unga Företagare Burlöv

Utmärkelsen Årets Unga Företagare Burlövs 2023 gick till Patricia Dianda med företaget Flavor Boss! Flavor Boss är en catering, foodtruck och eventföretag som satsar på en färgsprakande afro-karibisk upplevelse med kök i Arlöv.

 

Jag är otroligt tacksam för utmärkelsen! Detta fantastiska pris är ett bevis på att allt är möjligt och att bara the sky is the limit! Jag ser fram emot att fortsätta höja Burlövs kommun på alla platser jag besöker. Allt för att skapa en gladare och livligare vardag med min Afro-Karibiska Catering, Foodtruck & Eventupplevelser på Flavor-Boss, säger Patricia Dianda.

 

Motiveringen lyder:

"Flavor-Boss tar gästerna på en resa bland smaker, överraskningar och ett färgsprakande äventyr. Varje maträtt bär på en historia och varje tugga en upplevelse som väcker sinnen till liv. Patricia har byggt en företagskultur som uppmuntrar mångfald, innovation och samhällsengagemang. Med flera fina utmärkelser i bagaget och nu senast finalist i Årets Idé står expansionsplaner högt på agendan."

 

Den Afro-Karibiska Upplevelsen ska nu ut till ännu fler och sätta färg på Sverige. Företagarna Öresund finner att Patricia Dianda är en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Unga Företagare i Burlövs kommun 2023.

Fakta

Årets företagare har utsetts sedan 1985 av organisationen Företagarna.

 

Fotograf Jessica Lingert

Senast uppdaterad: