Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Harakärrsgården A:s särskilda boende firar Stjärnmärkt-examen!

15 personer av olika kön och ålder står uppradade för fotografering. I händerna håller de diplom och blommor som de visar för kameran.

Personalen på Harakärrsgårdens särskilda boende firade sin Stjärnmärkning med en examensceremoni

Personal från särskilda boendet Harakärrsgården A har genomgått en utbildning inom det personcentrerade arbetssättet för personer som lider av demenssjukdom. Tisdagen den 23 april var det dags att fira examen – vilket leder till att Harakärrsgården certifieras som Stjärnmärkt arbetsplats. Det firade man med en ceremoni med diplom, blommor och tårta!

Vad innebär Stjärnmärkning?

Stjärnmärkt är en utbildningsmodell från Svenskt Demenscentrum. Den vänder sig till hemtjänstenheter, särskilda boenden, dagverksamheter och till biståndshandläggare. Syftet är att ge personalen kunskap och verktyg för att kunna utveckla det personcentrerade arbetet på sin arbetsplats.

 

När minst 80 % av personalen genomfört de fyra utbildningsstegen och arbetsplatsen arbetar utifrån utbildningsmodellens intentioner tilldelas den diplomet Stjärnmärkt. Stjärnmärkningen omprövas varje år.

Alla särskilda boenden för äldre Stjärnmärkta

I och med Harakärrsgårdens certifiering är nu samtliga särskilda boenden för äldre i Burlövs kommun Stjärnmärkta.

 

- Jag är otroligt glad och stolt över vår personal, säger Alisa Burek, verksamhetschef för vård och omsorg. Att även Harakärrsgården nu är certifierad är en viktig milstolpe i vårt arbete med att sätta de boende i centrum och förbättra den service vi ger dem.

Senast uppdaterad: