Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Kort intervju med polisen i Medborgarhuset

man i polisuniform framför väg med gammal byggnad bakom

Burlövs kommunpolis

Från 1 mars 2023 finns kommunpolisen på plats i Medborgarhuset i Arlöv på tisdagar mellan kl. 13.00–15.00. Kommunikationsavdelningen passade på att ställa några snabba frågor mellan besöken från kommuninvånarna.

Några korta frågor

Vilken typ av ärenden kan du hjälpa kommuninvånarna med?

– Du är välkommen att besöka oss för att lämna tips eller diskutera frågor om brott och andra lokala problem där du bor. Vi kan hjälpa dig med polisanmälan, mindre hittegodsärenden eller brottsförebyggande information.

Är ni tillbaka i kommunhuset för gott eller är det under en tidsbegränsad period?

– Vi kommer att vara i Medborgarhuset under sex månader för att sedan utvärdera hur efterfrågan varit. Tanken med att vara närvarande i Medborgarhuset är att komma närmare medborgarna. Min uppfattning är att Medborgarhuset är en central punkt i Burlöv och där polisen är ett naturligt inslag.

Hur kan jag som kommuninvånare bidra till att minska brottsligheten i Burlöv?

– Starta Grannsamverkan där du bor, gå med nattvandrarna, följ med på trygghetsvandring eller engagera dig i en förening. Tipsa polisen eller anmäl brott som du ser eller blivit utsatt för.

För den som är intresserad av att själv bli polis, vad tycker du är det bästa med yrket?

– Det bästa med att vara polis är att det är ett varierande och meningsfullt yrke där man träffar väldigt mycket människor. Kom gärna förbi Medborgarhuset och få mer information om yrket som polis.

Träffa kommunpolisen

Kommunpolisen kommer att vara på plats i Medborgarhuset, Kärleksgatan 6 i Arlöv, på tisdagar mellan 13.00 och 15.00, med uppehåll under semesterperioden. Anmäl dig när du kommer i Medborgarservice, så meddelar de kommunpolisen att besök väntar. Varmt välkommen med frågor, tips och enklare ärenden!

Vill du läsa mer?

Senast uppdaterad: