Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Lyxig lunch för elever när Tågarpskolans skolrestaurang nyöppnades

En man och en kvinna klipper av ett orange band.

Skolrestaurangen invigdes med bandklippning! Från vänster: Jonas Bjälkengren, enhetschef Måltid, Inger Ljungbro Bengtsson, rektor.

Onsdagen den 11 oktober blev en minnesvärd dag för eleverna på Tågarpskolan då den helt nyrenoverade skolrestaurangen, nu kallad Betans Bistro, äntligen invigdes. Vid denna speciella tillställning blev eleverna bjudna på en lyxig lunch med bordsservering av skolans personal.

En kvinna ler samtidigt som hon håller upp tre tallrikar med pizza.

Det är inte varje dag man blir serverad av självaste rektorn!

Under invigningen serverades eleverna två utsökta varianter av pizza, vars doft spred sig genom lokalen och skapade en pirrande förväntan i luften. Efter den smakrika huvudrätten serverades en läcker glassdessert som självklart gick hem hos barnen. Det märktes att inflyttningen var efterlängtad, och det blev riktig feststämning när det bjöds på trumpetfanfar, bandklippning och applåder. Såväl barn som vuxna hade svårt att hålla tillbaka entusiasm och glädje.

Efterlängtad inflytt

- Vi är lyckliga över att äntligen kunna öppna Betans Bistro och erbjuda våra elever och personal en så fin måltidsupplevelse. Vi tror att en trevlig stämning och god mat bidrar till att skapa en trivsam och stimulerande skolmiljö, säger Inger Ljungbro Bengtsson, rektor på Tågarpskolan.

Ett dukat bord med en blomvas, en skål med morötter och apelsinsaft.

Borden var dukade fint med blommor, saft och grönt.

Tågarpskolan växer

Den nya skolrestaurangen är en del av utbyggnaden av Tågarpskolan, som innebär nya klassrum och ytor för fritidsverksamhet. I samband med detta har den gamla skolrestaurangen byggts om och byggts till för att kunna tillgodose ett större antal elever. Utbyggnaden pågår för fullt, och etapp 2 av utbyggnaden av skolrestaurangen och undervisningslokaler väntas stå klar till höstterminen 2024. Entreprenaden pågår utvändigt till slutet av 2024.

Senast uppdaterad: