Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Önskeveckor om skolmat - så påverkar eleverna

Soppa med kyckling och pasta

Soppa är en av de mest önskade rätterna bland Burlövs elever! Till det serveras bröd som är bakat i kommunens egna bageri.

I Burlöv lyssnar vi på vad gästerna tycker om maten som vi lagar och serverar. Gästerna är eleverna som äter i våra skolrestauranger i kommunen.

Det är önskeveckorna

I slutet av våren gav vi alla barn och elever i Burlövs kommun möjlighet att önska maträtter. Detta är en del i vårt arbete med att nå målet 75% nöjdhet från våra matgäster innan 2026, just nu ligger vi på 69 % nöjdhet i snitt. För att lyckas med målet är det viktigt att vi ger möjlighet för våra matgäster att påverka menyn. Önskemålen i våras skickades in klass- eller avdelningsvis.

 

Varje klass/avdelning fick möjlighet att önska 5 maträtter, varav minst en skulle vara vegetarisk eller fisk. Detta eftersom vi behöver fler recept på vegetariskt och fisk som uppskattas av våra matgäster.

 

Maträtterna har sedan sammanställts och de mest önskade maträtterna har satts ihop till en 6 veckors meny som pågår under veckorna 37-42. Gissa om det har varit populärt! En av veckorna nådde vi 80% nöjdhet. Vi har alltså redan överträffat målet som vi strävar mot att nå i slutet av 2026! Men vi måste fortsätta anstränga oss för att ligga högt i våra mätningar varje vecka.

Restauranger? - Äter inte eleverna i skolmatsalar?

Vi säger inte skolmatsal längre! Vi vill mer känna att vi har gäster som kommer och äter hos oss ska ha känsla av att gå till en restaurang. De ska också bli behandlade som gäster. Vi jobbar med miljön i restaurangerna för trevligare matupplevelser. Inom måltidsenheten utvecklas hela tiden våra recept och maten ska presenteras snyggt för att se aptitlig ut och det ska finnas flera alternativ.

 

Glad köksanställd personal

Bra betyg på maten gör personalen glad!

Senast uppdaterad: