Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Polisen arbetar med drönare med anledning av bilbränder

Polis som arbetar med drönare i Stockholm

Polis som arbetar med drönare i Stockholm

Polisen arbetar med förundersökningar och ökad närvaro. De kommer även använda drönare för att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar.

Det har under det senaste året skett flera bilbränder på olika platser i Burlövs kommun, bland annat i området Kronetorp.

 

Polisen jobbar aktivt med några av förundersökningarna i samband med bränderna för att utreda och säkra bevisning. Polisen arbetar fortsatt trygghetsskapande med ökad närvaro i Burlövs kommun. Även trygghetsvärdarna finns närvarande runt om i kommunen.

Kamerabevakning med UAS (drönare) i Arlöv

Från den 28 november har Polisen beslutat att använda kamerabevakning med hjälp av UAS (system för obemannade flygfarkoster, även kallade drönare) i området kring Kronetorps Allé. Kamerabevakning med UAS sker även för att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar. Bevakningen avslutas den 22 januari 2024.

Tipsa och hör av dig till Polisen

Som medborgare eller företagare i kommunen är det viktigt att du är observant och kontaktar Polisen på 114 14 om du har sett eller hört något avvikande som kan kopplas till bilbränder.

Senast uppdaterad: