Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Seniorbiljetten kommer tillbaka

Regionbuss på Lundavägen

Seniorbiljetten återinförs för medborgare som har fyllt 70 år från april månad. Med seniorbiljetten får du som fyllt 70 år fri kollektivtrafik inom kommungränsen.

På uppdrag av ordförande i socialnämnden återinförs seniorbiljett från och med april månad 2024. Alla medborgare i Burlövs kommun över 70 år kommer att få ett utskick om detta.

 

Mot bakgrund av att ha lyssnat på synpunkter från medborgarna och ett lättat sparkrav från kommunfullmäktige har socialförvaltningen fått i uppdrag att arbeta för ett återinförande av seniorbiljetten, vilket innebär fri kollektivtrafik inom kommungränsen för medborgare som har fyllt 70 år.

 

Med seniorbiljetten är ambitionen från politikerna att bidra till en ökad och hållbar livskvalitet för dig som har fyllt 70 år. Seniorbiljetten är tänkt att underlätta resor inom kommunen såsom till affärer, föreningsliv och vårdcentral eller träffa en god vän.

Ska du resa till Malmö, Lund eller längre sträckor köper du biljett från kommungränsen.

Så kan du använda din biljett

Biljetten gäller vardagar mellan klockan 9.00 och 15.00 samt mellan 18.00 och 04.00. Sista bytet måste göras inom dessa tider.

 

På lördagar och söndagar samt under hela dygnet helgdagsafton samt röda helgdagar gäller kortet hela dygnet.

Senast uppdaterad: