Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Stöd och kontakt angående skjutningen på Grönvägen

Inzoomad bild på en polisbil

Vad har hänt?

Vid 00:20-tiden, natten till torsdag, fick Polisen in larm om att skott har avlossats i en trappuppgång på Grönvägen i Arlöv. Inga personer har kommit till fysisk skada i samband med händelsen. Polisen har under natten arbetat med bland annat dörrknackning i området och fortsätter att utreda händelsen.

Vad gör Burlövs kommun?

Burlövs kommun sätter under dagen in extra trygghetsskapande åtgärder i området. Under förmiddagen rör sig personal från socialförvaltningen i närområdet för att prata med oroliga medborgare och erbjuda stöd.

 

Rektorerna på förskolor och skolor i närområdet är informerade och är förberedda på att kunna möta eventuella frågor eller oro från barn och föräldrar.

 

Även hemvårdens personal har blivit informerade och kommer att prata med de medborgare i området som får stöd i hemmet.

 

Under eftermiddag och kväll kommer kommunens trygghetsvärdar prioritera området i sitt trygghetsskapande arbete.

Vem kontaktar jag om jag känner mig otrygg?

Medborgarservice

Vardagar, klockan 08:00 – 16:30 kan du kontakta Medborgarservice. De kopplar dig vidare till socialförvaltningens gemensamma mottag, där du får möjlighet att prata om händelsen och bli erbjuden stöd.

040 - 625 60 00

 

Trygghetsvärdarna

Eftermiddag- och kvällstid kan du kontakta trygghetsvärdarna. De arbetar 14:00 – 01:15, alla dagar.

040 - 625 63 77

Så jobbar Burlövs kommun med brottsförebyggande arbete

Burlövs kommun har ett mycket väl utvecklat samarbete med Polisen, vilket har resulterat i flera olika lång- och kortsiktiga insatser. Tillsammans arbetar vi konsekvent med olika typer av åtgärder för att förhindra brott och öka tryggheten.

Senast uppdaterad: