Burlövs kommun

Publiceringsdatum:

Stor uppslutning när Åkarps nya stationstorg öppnade

Människor promenerar förbi samt tittar ner på de nya järnvägsspåren i Åkarp.

Det var många som hörsammade kommunens inbjudan till invigningen av det nya stationstorget i Åkarp den 8 oktober. Tjänstepersoner var på plats för att informera om hur planeringen ser ut framöver, tills alla arbeten som är kopplade till järnvägsutbyggnaden är klara.

Mark- och exploateringsstrateg Johan Stein är projektledare för kommunens del av arbetena kopplade till den nya stationen:

– Kul att det kom så mycket människor, säger Johan. Vi räknade inte hur många deltagare som var där men vi hade beställt mat för 250 personer och det gick åt.

 

– Det var stor uppslutning från Åkarpsborna och andra intresserade, säger ordförande för tekniska utskottet Mats Olsson (M). Det är roligt att se att det finns så stort engagemang för utvecklingen av Åkarp. Nu ser jag fram emot det fortsatta arbetet med att göra i ordning ytorna runt omkring.

Tidplan för det återstående arbetet

– Det var fem och ett halvt år sedan bygget startade, och nu när vi närmar oss mållinjen med att färdigställa allting märker jag att folk är väldigt nyfikna på hur det kommer se ut när allting är klart, säger Johan. Vi har tagit fram en ungefärlig tidplan för arbetet, baserat på information från Trafikverket , som du kan läsa mer om på den här länken. I den artikeln kan du även läsa de förslag som medborgarna har lämnat till hur de vill att ytorna i anslutning till spåren ska utvecklas.

Senast uppdaterad: