Burlövs kommun

Ung och bor i Burlövs kommun?

PEAK finns till för dig i åldern 15-29 år med funderingar kring studier och jobb. Vi erbjuder bland annat samtal, studie- och yrkesvägledning och stöd i ditt arbetssökande. Tillsammans skapar vi en plan utifrån dina förutsättningar för att stötta dig på vägen mot dina mål.

PEAK stöttar dig i ditt arbetssökande

PEAK kan stötta dig i jobbsökandet på olika sätt. Vi kan till exempel gå igenom hur man skapar sitt CV och har övningar som förbereder dig inför jobbintervjun.

Studie- och yrkesvägledning

Har du svårt att bestämma dig för vad du vill utbilda dig inom? Kanske behöver du komplettera, läsa upp dina grund- eller gymnasiebetyg och vill ha information om vilka alternativ du har att välja på? Via PEAK kan du träffa studie- och yrkesväg­ledare och skapa en studieplan utifrån dina mål.

Förberedande insatser

Känner du dig osäker på vad du vill och orkar eller av andra anledningar inte är redo för arbete eller studier, kan vi tillsammans skapa en bra grund. Det kan handla om stöd för att vända på dygnet och få struktur på dina dagar, vägledning och motivationsinriktade samtal.


När du är redo kan praktik eller arbetsträning vara en inledning till anställning, men också ett sätt att pröva arbete för att se hur det fungerar och vad man trivs med.

Lite av det vi erbjuder

  • Samtal och vägledning
  • Stöd i skrivandet av CV och personligt brev
  • Övningar inför arbetsintervjuer
  • Stöd med ansökan till utbildningar
  • Studiebesök till företag och skolor/universitet
  • Gemensamma besök till studie- och jobbmässor
  • Gemensamma besök till rekryteringsträffar
  • Förslag och tips på lediga jobb- och praktikplatser
  • Workshops med jobbsökaraktiviteter

Vilka är vi på PEAK?

PEAK är ett samarbete mellan Burlövs kommun, Arbetsförmedlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Folkhögskolan Tora Vega Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tidigare Hvilan. Tanken är att samlad kunskap och information ska underlätta för dig att få just det stöd du behöver.


I PEAK:s arbetslag finns en ungdomskoordinator, ungdomslots, studie- och yrkesvägledare, socialsekreterare och arbets­marknadssekreterare. Vem/vilka som stöttar dig, beror på vad du behöver för att komma ut i studier eller arbete.

Kontakta oss

PEAK

Är du ungdom/ung vuxen, förälder eller närstående och vill veta mer? Välkommen att kontakta oss för mer information!


peak@burlov.se
Du når oss via medborgarservice, 040-625 60 00

PEAK nås måndag – fredag 09.00 – 16.00


Besök PEAK: Hantverkaregatan 18, Arlöv

Senast uppdaterad:

Stöd & omsorg