Burlövs kommun

Utställningar

En dag ska jag komma i den här


Bröllopsklänningen från 2001. Skjortan som spände över brösten redan i butiken. Jeansen som passade innan barnen kom. Kläder som hänger längst in i garderoben och som vi tar fram och provar då och då för att se hur långt ifrån idealet – och lyckan? – vi befinner oss. Inte sällan kring nyår eller inför sommaren, då vi ”måste skärpa oss” eller ”gå ner några kilon”.

Men varför sparar vi plaggen? Vad berättar de om oss, vår relation till kroppen och tiden vi lever i? Hur påverkar de vår syn på oss själva och andra?


I en serie porträtt och intervjuer utforskar journalist och fotograf Linda Unnhem historierna bakom plaggen som inte längre passar. Berättelser som ofta kretsar kring skam, skuld och omöjliga ideal, men som även rymmer känslan av att ha fått nog, ett jävlar anamma och en vilja att verka för fler kroppspositiva förebilder.


Vernissage i Gömman, 4 mars, kl 11.00 - 15.00.

Utställningen står till den 20 maj.


Kulturskolans Bild- & formelever


Kulturskolans Bild- & formelever visar ett urval av vad de har skapat under terminen.


Eleverna arbetar med olika material och arbetssätt och provar sig fram skapandet med bland annat på måleri på olika sätt, installation, skulptur, design, teckning, illustration, animation och serieteckning. I gallerigången ställer eleverna ut några av sina favoritalster.


Vernissage 18 mars i Gallerigången.

Öppen animationsworkshop, levande musik och salta pinnar!Charlotte Weibull - Sveriges enda folklivskonstnär


Vad är en folklivskonstnär och vem var Charlotte Weibull egentligen? En utställning om ett unikt entreprenörskap, om kvinnors kraft och hur man bygger upp en samling i en föränderlig värld. Se utvalda föremål från hennes skattkammare och utforska hennes stora arkiv.


Permanent utställning, Weibullrummet


Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp


040-625 67 46
mollegarden@burlov.se

Följ Möllegården kultur på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.


Senast uppdaterad: