Burlövs kommun

Utställningar

Från sopor till saker

- synnerligen snygga saker!


Designern Helle Robertson diagnosticerade sig själv med Patologiskt Tillvaratagande Syndrom och bestämde sig för att bejaka alla de idéer till upcycling, återbruk och redesign som hon ständigt får. Så föddes varumärket Robertson ReDesign.

Hennes produkter har tillkommit för att det finns ett överflöd av ett råmaterial som behöver användas, dvs det vi kastat. De nya skapelserna blir alla unika. Ingen är den andra lik, eftersom de är gjorda av material med historia. Mindre spår av deras tidigare liv kan därför förekomma. Helle uppmanar oss att se skönheten i det och vara stolta över en produkt som inte bara är vrålsnygg utan dessutom är gjord med hållbarhet i fokus.

Till utställningen har Helle haft tillgång till rekvisitavinden här på Möllegården kultur. Vi tänker att många av er också har kläder och prylar undanstoppade, som med kärlek och kreativitet kan få ett nytt liv. Man tar helt enkelt vad man hittar och materialet bestämmer vad det kan bli. Här få ni ta del av Helles recept, men som ni alla vet går det bra att höfta lite – både i matlagning och i design. I utställningen finns även en liten swop-shop!


5 februari - 29 maj, i Glashallen


Vårutställning

SIMA Folkhögskolas konstgrupp har sin årliga vårutställning. Vi får se både måleri och keramik. Varje deltagare har sin specifika stil och sitt eget uttryckssätt. Utställningen är en härlig spegling av deltagarnas personligheter. SIMA Folkhögskola är en teckenspråkig skola och har sina lokaler på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp.


23 april - 12 maj, i Gallerigången 


Charlotte Weibull - Sveriges enda folklivskonstnär


Vad är en folklivskonstnär och vem var Charlotte Weibull egentligen? En utställning om ett unikt entreprenörskap, om kvinnors kraft och hur man bygger upp en samling i en föränderlig värld. Se utvalda föremål från hennes skattkammare och utforska hennes stora arkiv.

Weibullrummet


Kontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp


040-625 67 46
mollegarden@burlov.se

Följ Möllegården kultur på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.


Senast uppdaterad: