Burlövs kommun

Kommande utställningar

Från sopor till saker


Designern Helle Robertson diagnosticerade sig själv med Patologiskt Tillvaratagande Syndrom och bestämde sig för att bejaka alla de idéer till upcycling, återbruk och redesign som hon ständigt får. Så föddes varumärket Robertson ReDesign.

Hennes produkter har tillkommit för att det finns ett överflöd av ett råmaterial som behöver användas, dvs det vi kastat. De nya skapelserna blir alla unika. Ingen är den andra lik, eftersom de är gjorda av material med historia. Mindre spår av deras tidigare liv kan därför förekomma. Helle uppmanar oss att se skönheten i det och vara stolta över en produkt som inte bara är vrålsnygg utan dessutom är gjord med hållbarhet i fokus.


Till utställningen har Helle haft tillgång till rekvisitavinden här på Möllegården kultur. Vi tänker att många av er också har kläder och prylar undanstoppade, som med kärlek och kreativitet kan få ett nytt liv. Man tar helt enkelt vad man hittar och materialet bestämmer vad det kan bli. Här få ni ta del av Helles recept, men som ni alla vet går det bra att höfta lite – både i matlagning och i design.


I utställningen kommer det även finnas en liten swop-shop!


Vernissage: 5 februari i Glashallen


Starka stygn

- moderna broderier av Åsa Weiland


Med sin skruvade humor och ett mod att visa livets mörker i kombination med klassiskt hantverk är Åsa Weilands broderier smått unika.


Som ventil från jobbet som sjuksköterska på en njur- och levertransplantationsavdelning plockade Åsa för några år sedan upp nål och tråd för första gången sedan mellanstadiets syslöjd. Ekivoka och på-pricken-citat blandades med mustiga skånska uttryck och enastående korsstygnskonst.


Under tiden med covid-19 så tätt inpå sig på jobbet utvecklades broderiet till ren terapi. Med blodiga fingertoppar och svart humor sydde hon sig ur sin sorg och frustration. Det blev en resa in i ett lite mörkare broderi – som både motiven och färgskalan vittnar om.


Åsa är född i Malmö 1967 och bor i Oslo med sina två döttrar.


Vernissage: 5 februari i GömmanKontakta oss

Möllegården kultur

Möllevägen 4, 232 52 Åkarp


040-625 67 46
mollegarden@burlov.se

Följ Möllegården kultur på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Möllegården kultur är tillgänglighetsanpassat.


Senast uppdaterad: