Burlövs kommun
www.burlov.se

Gym och gruppträning

En kvinna sitter vid en träningsmaskin som är kopplad till e-gym. På displayen framför sig ser hon grafik som visar i vilken takt hon ska genomföra övningen.

Gymmet på Burlövsbadet är utrustat med ett brett utbud träningsmaskiner, modern träningsteknik och gruppträningspass som ska hjälpa dig att hålla dig i form. Vårt gym är en plats för både inbitna träningsfantaster och glada motionärer.

Modern träningsteknik med E-gym

På vårt gym jobbar vi med E-gym, vilket är ett träningskoncept som gör träning enkel, effektiv och rolig. Systemet fungerar i praktiken som en

virtuell personlig tränare eftersom du får en personligt anpassad träningsrutin.


När du går med i vårt gym kommer du skannas av en så kallad Fitness-hub, som gör en analys av din kroppstyp och hjälper dig att sätta upp personliga mål. Du checkar sedan in på maskinen, och den ställer automatisk in motstånd och tyngd efter just dina behov. På maskinerna finns även grafik som hjälper dig att hålla optimalt tempo i dina styrkeövningar.

Rolig, interaktiv gruppträning med PRAMA

Ett av våra två gruppträningsrum är utrustat med PRAMA. PRAMA är en interaktiv gruppträningsform med ljusprojektioner och roliga utmaningar. Vi erbjuder flera olika typer av pass - vare sig du vill träna styrka, kondition eller bara koppla av. Varje PRAMA-pass leds av en utbildad instruktör, som ser till att du får bästa möjliga träningsupplevelse.

Våra olika gruppträningspass

Här nedan hittar du beskrivningar på våra olika gruppträningspass.
Klicka här för att komma till schemat och hitta rätt pass för dig!

PRAMA Energy är perfekt för dig som är trött på tråkiga, enformiga konditionspass. Här får du inte bara en superbra träning, utan även en rolig upplevelse.


Med funktionell träning som fokus kommer du att utsättas för ett antal övningar. Det som gör PRAMA Energy annorlunda är att du transformerar din träning genom att involvera modern, interaktiv teknik i övningarna. Resultatet blir ett roligt, högintensivt träningspass som ökar din fysiska förmåga och maximerar kaloriförbränningen.


Vi har även ett särskilt PRAMA Energy Senior-pass, som riktar sig mot dig som är lite äldre och vill hålla dig i form.


Kapacitet: 14 personer.

Vi erbjuder instruktörsledda vattenträningspass. Vattengymnastik är ett roligt sätt att träna och röra på sig. Det hjälper dig att:

 

  • Förbränna kalorier
  • Stretcha kroppen
  • Bygga muskler
  • Träna uthållighet

 

Alla vattengympapass på Burlövsbadet rymmer 25 deltagare och är på drop-in.

Från världsledande Les Mills kommer gruppträningspasset SH'BAM. SH'BAM är ett roligt och socialt träningskoncept där du tränar genom lättlärd och rolig dans dansgolvet. Vill du träna kondition och samtidigt ha riktigt roligt? Då är detta passet för dig!


Kapacitet: 12 personer.

Bodybalance, också från Les Mills, är en kombination of yoga, Tai Chi och pilates. Detta pass är till för dig som vill träna rörlighet och styrka, samtidigt som du får ner dina stressnivåer.


Kapacitet: 12 personer.

Detta pass ger dig en kombinerad träningsupplevelse med fokus på uthållighet och styrka. Passet är 45 minuter långt och består av funktionell cirkelträning och konditionsövningar som alla klarar av.

 

Kapacitet: 12 personer.

Yoga gör gott för kropp, sinne och livet i stort. Du bygger tonade muskler och tränar rörlighet och balans. Samtidigt får du en chans att varva ner, vara mer närvarande och få sinnesro.


Vi erbjuder även Yoga Soft-pass, vilket är en enklare yogaform där fokus ligger på stretch och meditation. Alla kan klara av dessa rogivande övningar!


Passet har en kapacitet på 12 personer.

Hoist Cirkel är ett cirkelträningspass med skonsamma maskiner helt utan brytpunkter vilket gör det extra skonsamt för dig med eventuella skador.

EAHT är högintensiv, intervallbaserad konditions- och styrketräning för hela kroppen. I EAHT tränar du under en klass endast 22 minuter, men får ut samma effekt som 1 timmes ”hårdträning".


Det har genom forskning på ämnet visat sig vara mer effektivt för att träna upp konditionen med korta intervaller än annan träning. EAHT kombinerar cykling, löpning, rodd och styrkeövningar. Den som tränar ligger på ca 80-90% av sin maxpuls i 30 sekunder för därefter vila i 1 minut.

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid