Burlövs kommun
www.burlov.se

Kultur för barn och unga

Burlövs kommuns kulturgarantin garanterar att alla barn i hela kommunen varje år får nya kulturupplevelser, hela vägen från första året i förskolan till sista året i grundskolan. Eleverna får uppleva dockteater, musikprogram, teater, dans, film, delta i olika skapande aktiviteter och sagostunder.

 

Under skolloven ordnas extra program på biblioteket eller Möllegården kultur och varje sommarlov kan alla skolbarn vara med i "Sommarboken".

Barnkulturgrupp och kulturgaranti

Det finns en barnkulturgrupp i Burlöv som består av representanter från de som arbetar med barn och ungdomar i kommunen och kulturombud från förskolor och skolo. Tillsammans arbetar de fram kulturutbud för eleverna i kommunens förskolor och skolor. Burlövs kommun har tagit fram en kulturgaranti som ska garantera barnen en viss mängd kultur hela vägen från förskolan till och med årskurs 9.

 

Utställningar

Möllegården kultur i Åkarp har ett brett utbud av utställningar för både barn och vuxna. Ämnen och tidsepoker varierar. Utställningarna vänder sig till alla intresserade, alltifrån småbarnsgrupper till pensionärsgrupper. Vare sig det handlar om vår dräkthistoria, årets högtider, folktro etc ges spännande och informativa guidningar. De uppbyggda tablåerna levandegörs för barnen och grupperna avslutar oftast sitt besök med en aktivitet som har anknytning till utställningen.

Bibliotek

Välkommen till biblioteket med barnen! På barnavdelningen hittar du böcker för alla åldrar och smakriktningar: pekböcker och bilderböcker, rim och ramsor, söta sagor, hårresande äventyr, roliga böcker, kusliga böcker och mycket mer... För den som har svårt att läsa finns det lättläst och så kallade DAISY-skivor att låna.

 

Dessutom kan man låna musik, tidningar, TV-spel och film (för att låna film och TV-spel måste man vara 15 år) och använda bibliotekets datorer.

Biblioteket erbjuder emellanåt också olika arrangemang, läs mer på biblitotekets sidor.

Vill du läsa mer?

Kontakta oss

Kultur- och fritidschef

Reia Sofiadotter Collberg

reia.collberg@burlov.se

040-625 66 72

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid