Burlövs kommun
www.burlov.se

Kultur för barn och unga

Ett barn använder en drejskiva för att forma en liten kopp

Kulturgarantin garanterar att alla barn i kommunen varje år får nya kulturupplevelser, hela vägen från första året i förskolan till sista året i grundskolan. Det handlar om allt möjligt! Dockteater, musikprogram, teater, dans, film samt olika skapande aktiviteter och sagostunder.

Kulturaktiviteter på skolloven

Under skolloven ordnas extra program i ett samarbete mellan biblioteken, Kultur i Burlöv, Ung i Burlöv och Burlövsbadet. Varje dag anordnas något för lovlediga barn och ungdomar.

Barnkulturgrupp och kulturgaranti

Det finns en barnkulturgrupp i Burlöv som består av representanter från de som arbetar med barn och ungdomar i kommunen och kulturombud från förskolor och skolor. Tillsammans arbetar de fram kulturutbud för eleverna i kommunens förskolor och skolor. Burlövs kommun har tagit fram en kulturgaranti som ska garantera barnen en viss mängd kultur hela vägen från förskolan till och med årskurs 9.

Utställningar

Möllegården kultur i Åkarp har ett brett utbud av utställningar för både barn och vuxna. Ämnen och tidsepoker varierar. Utställningarna vänder sig till alla intresserade, alltifrån småbarnsgrupper till pensionärsgrupper. Vare sig det handlar om vår dräkthistoria, årets högtider, folktro etc ges spännande och informativa guidningar. De uppbyggda tablåerna levandegörs för barnen och grupperna avslutar oftast sitt besök med en aktivitet som har anknytning till utställningen.

Bibliotek

Välkommen till biblioteket med barnen! På barnavdelningen hittar du böcker för alla åldrar och smakriktningar: pekböcker och bilderböcker, rim och ramsor, söta sagor, hårresande äventyr, roliga böcker, kusliga böcker och mycket mer... För den som har svårt att läsa finns det lättläst och så kallade DAISY-skivor att låna.


Dessutom kan man låna musik, tidningar, TV-spel och film (för att låna film och TV-spel måste man vara 15 år) och använda bibliotekets datorer.

Kontakta oss

Enhetschef Kultur

Jonna Salomonsson

jonna.salomonsson@burlov.se

040-625 67 46

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid