Burlövs kommun
www.burlov.se

Ungdomsgruppen arbetar med ungdomar
på fritidsgårdar, i skolorna
och ute i samhället på kvällar och helger.
Vi finns för att hjälpa ungdomar
att göra bra val
och så att de hittar bra aktiviteter
på sin fritid.
Vi jobbar så att unga inte ska
begå brott eller vara våldsamma.

Ung i Burlöv

Ung i Burlöv arbetar med den öppna fritidsverksamheten och uppsökande verksamhet. Du träffar oss på fritidsgårdarna Betan (Vårboskolan) och Arken (Dalslundskolan), samt Pangeja (Vårbogården). Vi kan även ha aktiviteter utomhus eller i någon av våra idrottshallar.

Verksamheten bygger på ungdomarnas egna initiativ och delaktighet i planering, genomförande och utvärdering av aktiviteter. Medarbetarna i Ung i Burlöv finns för att stötta och hjälpa i hela processen. Några exempel på ungdomsproducerade aktiviteter är turridning på häst, teater, musik, badutflykt, bakning och idrottsaktiviteter. Har du en idé eller dröm som du vill utveckla och genomföra kontakta medarbetarna i Ung i Burlöv.

Medlemskap

Alla deltagare ska vara medlemmar. Medlemskapet innebär att du har förstått förhållningsregler och hur vi arbetar. Ditt medlemskap är godkänt av din vårdnadshavare.

Några av våra aktiviteter

  • After School på Betan (måndag-torsdag 15.00-16.30)
  • För dig som går på högstadiet. Välkommen att t.ex. slappna av efter skoldagen, skapa aktiviteter, få hjälp med läxor, spela pingis eller sällskapsspel med dina kompisar.
  • Pangeja (bokas måndag-onsdag)
  • Vill du spela in din egen musik? Vill du lära dig om inspelning? Vill du spela teater eller dansa? Kontakta Micke (musik och studio), Pojan (studion) eller Kasia (teater och dans).
  • Människan Bakom Uniformen (MBU)
    Är du intresserad av att bli polis eller köra ambulans? Vi har ett projekt där ungdomar får möta olika yrken med uniform. Deltagarna får, förutom kunskap, också vara med om att följa de olika arbetsmomenten man kan ha inom de olika yrkena. Det ingår även ett studiebesök i Göteborg. Är du intresserad kontaktar du någon av medarbetarna i Ungdomsgruppen.

Vi jobbar tillsammans med andra

Ung i Burlöv arbetar också uppsökande. Vi finns ofta på Dalslundskolan och Vårboskolan på dagtid. På eftermiddagar, kvällar och helger när vi har öppet i verksamheten finns vi också ute i kommunen. Ungdomsgruppen arbetar förebyggande och samarbetar med bl.a. skolornas personal, mobila teamet, trygghetsvärdarna, Polisen, Räddningstjänsten och andra enheter i kommunen i syfte att skapa en bra fritid för ungdomar och ett tryggt Burlöv.


Följ oss på Instagram: @ungdomsgruppenburlov för information om aktiviteter, tävlingar och öppettider.

Kontakta oss

Ungdomsgruppen 

Johan Lönegård

Enhetschef Ungdomsgruppen
040-625 68 38
johan.lonegard@burlov.se

Telefonnummer till Ungdomsgruppen

040-625 63 84

Följ oss på sociala medier!

Ungdomsgruppen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ungdomsgruppen på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid