Burlövs kommun
www.burlov.se

Trivsel- och trygghetsregler på Burlövsbadet

En livboj med texten "Burlövsbadet". I bakgrunden syns en lång simbassäng.

När du besöker oss på Burlövsbadet är det viktigt att du följer de trivselregler och trygghetsregler du hittar här. Det är ditt ansvar att ta del av och följa dessa regler när du köper en biljett hos oss. Tack för att du hjälper till med att göra badet till en tryggare och trevligare plats för oss alla.

Följ badvärdarnas anvisningar

Lyssna på badvärdarna och följ deras anvisningar. Deras jobb är att säkerställa tryggheten och trevnaden för alla som besöker badet. Om du är osäker på någonting kan du alltid fråga dem, så vet du att det blir rätt. Ibland kräver snabba förändringar i driften att de ger dig anvisningar som inte finns nedskrivna i reglerna nedan. Likväl behöver du göra så som du blir tillbedd.

Om du exempelvis följer med ditt barn på simskola och vill bada samtidigt behöver du köpa inträde som vanligt. Om du ska vistas i bassängutrymmet behöver du dessutom byta om till badkläder, även om du inte tänker bada. Tänk också på att betala inträde för dina barn om de badar före eller efter simlektionen.

För att bada ensam måste du ha fyllt 12 år och kunna simma 50 meter. En vuxen får ha med sig max två barn under 12 år. Barn mellan 9 och 11 år ska ha med sig en ombytt vuxen i samma bassängområdet. Barn under 8 år ska alltid ha med sig en badande vuxen i bassängerna. Allt bad sker på egen risk.

Alla som vistas i bassängutrymmet ska vara ombytta i badkläder, och endast badkläder får användas vid bad. Bomullskläder och kläder av annan kvalitet än badkläder kan störa vattenreningen. Det är alltså inte tillåtet att bada i underkläder eller andra "vanliga" kläder. Detta gäller även om du följer med ditt barn men inte har tänkt bada.

I bastun behöver du sitta på en handduk eller annat underlag. Det är okej att ha badkläder på sig i bastun.

Tänk på att förtäring av mat är förbjuden

Alla barn under 3 års ålder rekomenderas att bada i babybadbyxor med resår. Vanliga badblöjor utan resår räcker alltså inte. Allra bäst är att kombinera vanlig badblöja med ett par babybadbyxor med resår det är även tillåtet att använda badblöja och badkläder. Babybadbyxor finns att köpa i receptionen.

Alla som badar på Burlövsbadet behöver duscha med tvål och tvätta håret med schampo innan bad. För att bibehålla en bra vattenkvalitet är det viktigt att smutsen och bakterierna inte hamnar i bassängerna. Duschning sker utan kläder.

För din egen säkerhet får du inte dyka i undervisnings- och multibassängen. Det samma gäller givetvis barnbassängen.

Flaskor och burkar av glas eller porslin får inte medtas in på anläggningen.

På Burlövsbadet är vi väldigt måna om säkerheten och vi vill att alla som badar i stora bassängen ska kunna simma 50 meter. Man ska inte förlita sig på armkuddar och dylikt eftersom de kan gå sönder. Om du inte kan simma måste du bada tillsammans med en vuxen utan flythjälpmedel.

Det är inte tillåtet att äta medhavd mat eller dryck på badet. I vår bistro kan du köpa fika, dryck och enklare mat.

 

Frukt och barnmat är tillåtet att förtära i bassängområdena vid anvisad plats. Tänk på att inte förvara maten i glasburkar.

För att inte riskera att någon ramlar och slår sig springer vi inte inne i bassängområdet.

Barn som har fyllt 8 år ska byta om i det omklädningsrum som passar deras könsidentitet, oavsett vilken förälder som följer med. Undantag kan finnas för barn med särskilda behov - prata då med personalen i receptionen.

Simfötter och snorkling är tillåtna i våra bassänger. Cyklop är inte tillåtet i bassängerna

Vid receptionen, på väg mot omklädningsrummen, har vi skogräns. Innanför denna gräns behöver du ta av dig dina ytterskor. Du bär med dig skorna och låser in dem i ditt skåp. Skoförbud gäller även på den upphöjda scenen

För att alla ska känna sig trygga och bekväma på badet har vi förbud för alla skärmar och all fotografering i omklädningsrum, duschutrymmen och bassängutrymmen. Om du sitter i bistron får du gärna använda din mobil, men du får inte fotografera in i simhallen. Fotoförbudet gäller hela anläggningen, förutom på gymmet.

Var rädda om varandra i bassängerna. Knuffa inte ner någon i vattnet. Håll inte ner någon under vattenytan. Tillkalla en badvärd om du upptäcker något som ser farligt ut, och ropa bara efter hjälp om det är en faktiskt nödsituation.

Det är ditt ansvar att följa dessa regler

När du köper inträde på Burlövsbadet godkänner du dessa regler, och du har som gäst ansvar för att ta del av och följa dem. Upprepade överträdelser av dessa regler kan innebära avvisning från byggnaden och eventuell avstängning. Om detta händer sker ingen återbetalning av entréavgift.

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid