Burlövs kommun
www.burlov.se

Trivsel- och trygghetsregler på Burlövsbadet

En livboj med texten "Burlövsbadet". I bakgrunden syns en lång simbassäng.

När du besöker oss på Burlövsbadet är det viktigt att du följer våra trivsel- och trygghetsregler. Det är ditt ansvar att ta del av och följa dessa regler när du besöker oss. Tack för att du hjälper till och gör badet till en trygg och trevlig plats för alla.

Följ badvärdarnas anvisningar

Badvärdarnas jobb är att säkerställa tryggheten och trivsel för alla som besöker badet. Lyssna alltid på badvärdarna och följ deras anvisningar. Du kan alltid fråga badvärdarna om du undrar något. Ibland kräver snabba förändringar i driften att de ger dig anvisningar som inte finns nedskrivna i reglerna nedan. Likväl behöver du göra så som du blir tillbedd.

Alla som badar behöver köpa biljett. Tänk på att betala inträde för dina barn om de badar före eller efter simlektionen. Du hittar våra priser här.

Du som ska bada ska ha badkläder på dig. Det är inte tillåtet att bada i ”vanliga” kläder eller att ha underkläder under badkläderna.

 

Blöjbarn ska bära babybadbyxa med resår runt ben och midja alternativt badblöja med åtsittande badkläder ovanpå.

Alla badgäster ska duscha, utan badkläder, med tvål och schampo innan badet. Då blir vattnet renare och vi minskar användningen av kemikalier. Tvätta dig ordentligt före bad med tvål och vatten så hjälper du hålla bassängen fräsch.

I simhallen är endast badkläder och funktionskläder tillåtet. Godkända material är följande: Lycra, polyester, nylon, poly PBT och XLA.

Bada inte i bomullskläder eller underkläder då materialet inte är hygieniskt och förstör vattenreningen.

Barn 0-11 år

Måste ha en badande vuxen i bassängen som har uppsikt över barnen. En vuxen får ha med sig max två barn under tolv år. Detta är en säkerhetsåtgärd för att alla ska kunna bada säkert.

 

Från och med 12 år

Barn som är tolv år och kan simma 50 meter får bada själva.

 

Vuxenansvar i simhallen

En vuxen får ha med sig max två barn under tolv år. Detta är en säkerhetsåtgärd för att alla ska kunna bada säkert.

Barn som fyllt 8 år byter om i det omklädningsrum som passar deras könsidentitet, oavsett vilken förälder som följer med. Undantag kan finnas för barn med särskilda behov - prata då med personalen i receptionen.

Spring inte i bassängområdet, du eller någon annan kan ramla och slå sig.

 

Dyk inte i grunt vatten. Det är inte tillåtet att dyka i barn-, undervisnings- och multibassängen då vattnet är för grunt.

 

Cyklop är inte tillåtet i bassängen. Om cyklopet går sönder hamnar glaset i vattnet och kan orsaka olyckor.

Multibassängen är endast avsedd för lugn motionsimning, rehabilitering, vattengympa och babysim. Inga leksaker eller lek får förekomma då vi vill bibehålla en lugn och rogivande miljö.

I bastun sitter du på en ren handduk. Det råder förbud mot förtäring av mat samt att hälla vatten/doft i aggregatet då detta kan både förstöra och orsaka allergiska reaktioner.

För att alla ska känna sig trygga och bekväma när de besöker Burlövsbadet råder det foto- och skärmförbud i omklädningsrum, duschutrymmen och simhallen. Skärmförbud innebär att du inte får använda mobiltelefon, surfplatta eller liknande. Dessa ska vara inlåsta i skåpet i omklädningsrummet.

Vid receptionen, på väg mot omklädningsrummen, går en skogräns. Du behöver ta av dig dina ytterskor innanför denna gräns. Bär med dig dina skor till omklädningsrummet och lås in dem i skåpet.

Det är inte tillåtet att äta medhavd mat eller dryck. I vår bistro kan du köpa enklare mat, dryck och fika.

 

Barnmat och frukt är tillåtet att äta på anvisad plats i bassängområdena. Maten får inte förvaras i glasburkar.

Glasflaskor och porslin får inte medtas in på badhuset.

På Burlövsbadet är vi väldigt måna om säkerheten och vi vill att alla som badar i stora bassängen ska kunna simma 50 meter. Man ska inte förlita sig på armkuddar och dylikt eftersom de kan gå sönder. Om du inte kan simma måste du bada tillsammans med en vuxen utan flythjälpmedel.

Var rädda om varandra i bassängerna. Knuffa aldrig ner någon i vattnet. Håll aldrig ner någon under vattenytan. Tillkalla en badvärd om du upptäcker något som ser farligt ut. Ropa bara på hjälp om det är en nödsituation.

Det är ditt ansvar att följa dessa regler

När du köper inträde på Burlövsbadet godkänner du dessa regler, och du har som gäst ansvar för att ta del av och följa dem. Överträdelser av dessa regler innebär avvisning från byggnaden och eventuell avstängning. Om detta händer sker ingen återbetalning av entréavgift.

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid