Burlövs kommun
www.burlov.se

Burlövsfesten 2024

Bild med texten "Burlövsfesten. 7 september 2024. Save the date!"

Burlövsfesten är Burlövs kommuns årliga folkfest! Den arrangeras i samarbete med lokala föreningar och näringsidkare för att ge Burlövs invånare en härlig dag - full av musik, dans, god mat och roliga aktiviteter.

Burlövsfesten 2024 - Årets folkfest - 7 september

Nu är årets datum för Burlövsfesten bestämt - den 7 september kommer hela Burlöv fira! Vi jobbar för fullt för att göra årets folkfest till den bästa hittills. Nu har vi släppt de första artisterna som kommer att delta, och det kommer mer!

Akter på Burlövsfesten 2024

Här nedan hittar du alla hittills bekräftade akter på Burlövsfesten 2024. Denna sida uppdateras löpande.

LIAMOO

2022 tävlade LIAMOO i Melodifestivalen med “Bluffin" som gick direkt till final och i år kom han på 4:e plats i Melodifestivalfinalen med låten “Dragon”. Liamoo ska också göra Sveriges OS låt till Paris OS i år. Nu kommer Liamoo till Burlövsfesten och avslutar dagen på vår utomhusscen!

 

LIAMOO har under kort tid vuxit fram som en av Sveriges framstående popartister och har bland annat släppt, “Forever You” och “Got Damn! (W.O.M.A.N)”, med svenska DJ:n och producenten John De Sohn. 2016 vann LIAMOO svenska folkets hjärtan med sin förmåga att både rappa och sjunga när han vann årets upplaga av Idol. Vinsten följdes upp av den framgångsrika vinnarlåten ”Playing With Fire” som sålt platina i Sverige.

Han har sedan dess släppt sin debut EP “Journey Part I” och medverkat i Melodifestivalen med låten “Last Breath”, samt med låten “Hold You” som är en duett tillsammans med Hanna Ferm.

 

I slutet på 2019 släpptes singlarna ”Thinking About You” (skriven tillsammans med hyllade duon Jubël) samt ”Issues”. LIAMOO framförde också tillsammans med Klara Hammarström den officiella låten för VM i Peking 2022, “Guld, svett & tårar”.

 

Bella Winth

Bella Winth från Kristianstad har, med sitt nytänkande pop sound och sin otroliga sångröst kombinerat med skånsk dialekt, blivit en artist att hålla ögonen på - speciellt sedan hon släppte låten ‘Fucking Jävla Underbar’ som blev en succé och låg vecka efter vecka på virala listan både i Sverige och Norge.

 

Bella Winth berättar öppet i media och i sin musik om sin kamp med OCD och psykisk ohälsa, i syfte att bryta stigmatiseringen och vara en förebild för de som går igenom liknande mörker. Hennes största mission och mening med sitt artisteri är att inspirera sin publik att vara sig själva, uttrycka det de känner och vara fria.

 

Bella startade 2024 i en collab med norska Tiktokaren Jeremy Croos och låten “Krig og Fred”, nu ser hon fram emot att få komma ut och möta sin publik under sommaren och samtidigt jobba mot sitt debut-album, som hon siktar på att släppa under hösten.

 

Sandra Bjurman

Sandra Bjurman är låtskrivaren från Arlöv som synts i Eurovision-sammanhang genom åren och stod som vinnare år 2011 med låten ”Running Scared”. Genom åren har hon skrivit för andra men nu står hon själv på scen med sina olika alter egos Bjurman, Velvet Moon och Blood Red Sun. Som vokalist är Sandra rå och självklar och hennes självutlämnande texter skapar en drömlik värld där lyssnaren tappar tid och rum. ”Jag vet att vi alla är alkemister, här för att skapa och vaska guld, ur livets svåra. Det vackra kan lysa igenom då vi minns att vi inte är ensamma”.

 

Sandra tar oss med på en intim resa genom utsatthet och psykisk ohälsa där hon vaskar dessa, likt en alkemist, till guld och spelar sin senaste EP ”Who Is She?” tillsammans med sitt band. En skiva om att hitta tillbaks till livslusten, finna nytt mod och våga dra gränser.

 

Burlövsloppet

Burlövsloppet är löp- och Familjeloppet som arrangeras av Arlövs Boll- och Idrottsförening i samarbete med Burlövs kommun. Loppet hålls i samband med Burlövsfesten lördagen den 7 september och det finns två olika klasser:

Burlövsloppet - 10 km, dam-och herr klass. Startavgift 100 kr.

Familjelopp för barn (och deras föräldrar om man vill) mellan 5-8 år samt 9-12 år. Familjeloppet är gratis att delta i, men man måste anmäla sig.

 

10 km-loppet är ett masstartslopp som börjar vid Burlöv Center för att sedan röra sig genom både Åkarp och Arlöv innan det avslutas vid Burlöv Center. Det kommer att vara tidtagning på alla som springer i både herr- och damklassen och loppet sponsras av Nordic Wellness.

 

Familjeloppet har startplats vid Burlöv Center och sedan springer man i Svenshögsområdet för att gå i mål igen vid Burlöv Center.

 

Anmälan görs via länkarna nedan. När du har anmält dig får du ett bekräftelsemail samt ett mail med instruktioner till hur man betalar startavgiften.

 

Avgiften betalas via Swish eller bankgiro till Arlövs BI.

Stage Academy

7 september besöker Stage Academy Burlövsfesten igen! Ansök idag och få chansen att uppträda på stora utomhusscenen. En vinnare från Burlövsfesten går vidare till den nationella finalen.

 

Så går uttagningen till:

1. Gör en videoinspelning där du sjunger/spelar.


2. Skicka videon (eller länk till videon) i ett mail till info@stageacademy.se och kom ihåg att skriva Artist Burlövsfesten i ämnesraden.

 

Stage Academy ARTIST 2024 är en riksomfattande artisttävling som startade 2013 och den första vinnaren var Hanna Ferm. Sedan dess har tävlingen levererat talanger och skapat samarbeten till musikbranschen. Några tidigare deltagare är Tusse, Idolvinnaren Nadja Kasanesh, Klara Almström och superaktuella Arwin.

Kontakta oss

Har du frågor om årets största folkfest?

burlovsfesten@burlov.se

 

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid