Burlövs kommun

Aktivitetsområden

Fyra personer, tre män och en kvinna, spelar basket och är glada.

I Burlövs kommun finns flera aktivitetsområden där du kan motionera och spendera din fritid. Dessa offentliga utrymmen är öppna för alla och går inte att boka.

Spillepengens fritidsområde

Spillepengens fritidsområde är ett kuperat rekreationsområde med varierande natur, elljusspår, mountainbike-bana och utegym. Området ligger beläget vid Öresund och du kan njuta av utsikten över Lommabukten och Tågarps hed.


Multisportarenan i Åkarp

Vid Dalslundskolan i Åkarp ligger en multisportarena. Här finns möjlighet att spela både fotboll och basket. Du kan även träna parkour eller spela innebandy.


Åkarps skatepark

I anslutning till Multisportarenan vid Dalslundskolan ligger en skatepark som passar både nybörjare och erfarna. Parken byggdes av Föreningen Bryggeriet och är ungefär 600 kvadratmeter stor.


Rinnebäcks utegym

Utegymmet har ledorden ”lek, rörelse och hälsa”. Det färdigställdes under 2017 av det kommunala fastighetsbolaget Burlövsbostäder och är öppet för alla. Varje träningsmoment går att variera så att de passar din personliga träningsnivå. På redskapen finns en QR-kod som guidar dig genom övningarna.


Hundrastgårdar

I Burlövs kommun hittar du flera offentliga hundrastgårdar. Här kan du låta din hund springa av sig och leka med andra djur. Nedan kan du läsa om två av de mest populära hundrastgårdarna i kommunen:

Humlemadens hundrastgård, Arlöv.

Burlövs största hundrastgård med redskap, hinder och stora ytor för hundar att springa och leka. Station med hundbajspåsar finns uppsatt på plats.

Sockervägens hundrastgård, Åkarp.

På Sockervägen i Åkarp finns en hundrastgård som består av två inhägnader i olika storlek. Även här hittar du en station med hundbajspåsar.

Kontakta oss

Fritidsverksamheten

E-post: fritid@burlov.se

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid