Burlövs kommun
www.burlov.se

Årligen återkommande arrangemang

Här kan du läsa mer om större årligen återkommande arrangemang i Burlövs kommun. Kontakta oss gärna om du och din förening är intresserade av att vara med på något av arrangemangen.

Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer och över hela världen samlas människor för att hedra offren för Förintelsen och för att uttrycka stöd för alla människors lika värde. Sedan 1999 är det en nationell minnesdag och 2005 deklarerade FN det som en internationell minnesdag. I Burlövs kommun har minnesdagen arrangerats i samarbete mellan Burlövs kommun, Burlövs församling och ABF. 

Burlövs kommun arrangerar Valborgsmässofirande vid hundrastgården vid Dalbyvägen i Arlöv klockan 20.00 - 21.30.

Sveriges nationaldag den 6 juni firas varje år vid Burlövs gamla prästgård. Firandet börjar kl. 14.00 och innehåller bland annat högtidstal, välkomnande av nya medborgare, flaggutdelning och musik.

Under firandet delas kommunens stipendier och priser ut.

Nationaldagsfirandet rrangeras i samarbete med Bara härads hembygdsförening, Burlövs församling och flera andra föreningar.

På midsommarafton firas på två ställen i kommunen. Vid Burlövs gamla prästgård arrangeras firandet av Burlövs kommun i samarbete med Bara härads hembygdsförening och Burlövs folkdansgille med start kl. 14.00. Ringdans och lekar i parken anordnas och prästgården är öppen.

 

På Granbacken, vid Arlövs teater, arrangeras firandet i samarbete med Hembygdsgillet Burlöv-Lomma med ringdans och lekar med start kl. 13.30.

Den första söndagen i juli äger Mölledagen traditionsenligt rum. Runt om i Skåne visas möllor upp och självklart även i Burlöv! Vi har ju Skånes största mölla, Kronetorps Mölla.


Mölledagen är ett arrangemang som har något för alla åldrar. En rad olika föreningar finns på plats och Mölleföreningen guidar i den fina möllan. Arrangemanget håller på från kl 11.00 till 16.00. 

Kontakta oss

Enhetschef Kultur

Jonna Salomonsson

jonna.salomonsson@burlov.se

040-625 67 46

Senast uppdaterad:

Kultur & fritid