Burlövs kommun
www.burlov.se

Försäljning av tobaksfria nikotinprodukter

Tobaksfri produkt

För att få sälja tobaksfria nikotinprodukter som kan användas för konsumtion måste du först ha anmält försäljningen till kommunen.

I Burlövs kommun ska anmälan göras till Miljö- och byggavdelningen. Det är också denna avdelning som är ansvarig för tillsyn av de butiker som säljer tobaksfria nikotinprodukter.

Såhär anmäler du din försäljning

Anmälan ska sändas in senast den dag som försäljningen påbörjas. Det är ett lagbrott att inte anmäla försäljningen.

Anmälan görs via vår e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Du ska också lämna in en kopia av din butiks egenkontrollprogram över försäljningen av tobaksfria nikotinprodukter. Egenkontrollprogrammet ska innehålla information om butikens rutiner för försäljning av produkterna. För mer information kan du vända dig till Folkhälsomyndigheten.

Läs mer om egenkontroll för försäljning av tobaksfria nikotinprodukter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillsynsavgift

Kommunen gör kontinuerligt tillsyn av de verksamheter som säljer tobaksfria nikotinprodukter. För detta tas en årlig tillsynsavgift.

Kommunen genomför kontrollköp

Kommunen kan komma att genomföra kontrollköp, vilket innebär att en person över 18 år med ett ungdomligt utseende provar att köpa tobaksfria nikotinprodukter utan legitimation. Kommunen får genomföra sådana kontrollköp utan att näringsidkaren underrättas i förväg, men ska snarast efter kontrollköpet underrätta försäljningsstället om att kontrollköp gjorts.

 

Följs inte lagen kan försäljningsstället förbjudas att sälja tobaksfria nikotinprodukter.

Kontakta oss

Alkohol- och tobakshandläggare

E-post: alkohol-tobak@burlov.se

Vill du komma i kontakt med handläggare per
telefon ringer du 040-625 60 00.

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete