Burlövs kommun
www.burlov.se

Företagssamverkan för ett tryggare Burlöv

Svartvitt foto av en handskakning, otydligt i bakgrunden står en kvinna i kavaj

Burlöv är och ska fortsätta vara en bra kommun att bo och driva företag i. Här arbetar vi aktivt för att skapa samverkan med och mellan våra företag. Med engagerade näringsidkare skapar vi lokal samverkan med potential för en tryggare tillvaro för företagare, anställda och invånare.

Brottsförebyggande samverkan är ett prioriterat området

Vår brottsförebyggande samverkan är ett prioriterat område som kommunen arbetar aktivt med tillsammans med Polis, Burlövs Företagsgrupp, Svensk Handel och kommunens enskilda företagare. Kommunens trygghetsvärdar spelar en viktig roll. Burlövs kommun har under flera år arbetat aktivt med brottsförebyggande samverkan och löpande under åren har vi hittar flera nya förbättringsåtgärder.

– Polisens trygghetsmätning visar på att vårt idoga arbete ger resultat. Genom gemensamt engagemang ökar vi tryggheten i Burlövs kommun. Det är tillsammans vi skapar det Burlöv som vi vill verka i och positivt engagemang har en förmåga att ge ringar på vatten, säger näringslivssamordnare Krister Persson.

Film om det trygghetsskapande arbetet

För att visa en del av kommunens insatser och vårt samverkansarbete har vi gjort en film där vi berättar mer om hur näringslivssamordnare arbetar tillsammans med Polisen, Trygghetsvärdar, Burlövs Företagsgrupp, företagare och invånarna för att skapa och stödja insatser för ett tryggare samhälle.

Appen Säkerhetscenter

Varje år bjuder Burlövs kommun in till informationsmöten med olika teman där vi gör aktiva insatser mot specifika företagsområden samt driver på användandet av appen ”Säkerhetscenter” från Svensk Handel.

Så här använder du appen Säkerhetscenter

Appen Säkerhetscenter laddar du ner till din mobil. I appen kan du sedan gå med i Burlövsgruppen och notera misstänkta händelser, rörelser och liknande. Dessa misstänkta händelser blir synliga för alla i gruppen och därmed finns ett forum vars tips och kommentarer kan leda till att Polisen agerar. Kommunens lokalpolis får information från appen, lägger ihop mönster och kan göra insatser. Med andra ord blir vårt samhälle tryggare desto mer vi alla engagerar oss och använder appen. Tillsammans kan vi skapa ett ännu tryggare samhälle. Appen är utvecklad av Svensk Handel men riktar sig till alla typer av branscher och företag.

I appen kan du snabbt göra polisanmälningar om du drabbas av något, detta tar cirka 1 minut.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete