Burlövs kommun

13 Burlövs företag har påbörjat sina digitala utvecklingsresor

I maj fick vi besked att Burlövs kommuns har beviljats drygt 2 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden (ESF) för att genomföra ett digitaliseringsprojekt för små- och medelstora tillväxtföretag. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden som en del av Europeiska unionenshantering av covid-19-pandemin.

Via Burlöv Kommuns nyhetsbrev erbjöds företag möjlighet att vara med i detta korta projekt, där kompetensutvecklingsinsatser ska vara genomförda innan sista april 2023. Projektet utgår från respektive företagets egna behov och önskemål, det vill säga det är 13 företagsspecifika utvecklingsresor som påbörjats.

- Förhoppningen är att projektet kommer leda till stärkta individer på arbetsmarknaden och skapa flera digitala framgångssagor med ökad tillväxt i våra lokala företag samt nyanställningar, säger Anna Stening Frost, projektledare och näringslivssamordnare.

Företagen som har valt att utvecklas tillsammans med Burlövs kommun är inom olika branscher, har olika många anställda och har varit verksamma olika länge med sina företag. Men det som är gemensamt är att det just nu passade det utmärkt att utvecklas för ny kompetens på företaget.

 

Företag som är med är bland annat Aguila Industrial Network AB, Chefs Culinar AB, HMC Företagshälsa, Må Bra i Skåne AB, NatuRey AB, Segers Mat, Prime Catering AB, Sematron AB, SGS Station AB, SÄVE Hyrmaskiner Sverige AB och Tunga Lyft i Sverige AB.

Företagsspecifik kompetensutveckling

En soloföretagare kommer utbildas i arbetet med ny websida och ett digitaliserat affärssystem. De bägge verktygen kommer göra att företaget synas bättre, når sin målgrupp effektivt och det blir effektivare att driva företaget.

- Jag är väldigt glad för att Burlövs kommun har gjort denna satsning och driver på digital utveckling inom näringslivet. Satsningen kommer att ta mitt företag till nästa nivå! Satsningen kommer absolut bringa mig många fler kunder och göra mitt företag ännu mer förberett inför framtiden och framförallt ännu mer synligt på webben. Det är som att vinna på lotto! Tusen tack för det, säger Sara Brandt, vd för Prime Catering Sverige AB.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete