Burlövs kommun
www.burlov.se

Aktivt medarbetarskap - hållbart arbetsliv

färgglada blommor vid kanten till en fontän

Att må bra på jobbet är grunden till att kunna göra ett bra arbete. Det är viktigt för kommunen med ett hållbart arbetsliv och därför genomförde vi tillsammans med Kävlinge och Lomma kommun ett EU-projekt som vi kalllade för PEPP. Målet var att öka förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv där medarbetare och chefer mår bra och utvecklas.

 

Här hittar du en kort redogörelse för de verktyg som Burlövs kommun erbjuder dig som medarbetare för att du ska kunna utforska ett hållbart medarbetarskap:

Jag som medarbetare

Engagemang och delaktighet är viktigt för att det ska vara roligt, utvecklande och enkelt att arbeta tillsammans. Det leder till att vi blir motiverade, trivs på jobbet och det i sin tur påverkar vår hälsa positivt. Idag vet vi att insikten om och verktyg för att kunna påverka sitt eget förhållningssätt förebygger stress och ohälsa. För dig som medarbetare finns det därför tillfälle att utforska dina möjligheter att vara delaktig och engagerad på din arbetsplats.

Balans

Balans handlar om att få ihop det så kallade livspusslet. Det är viktigt för att kunna reducera stress och ohälsa. Burlövs kommun arbetar med detta utifrån ett verktyg där du som medarbetare får möjlighet att skapa ett balanshjul som redogör för vad som får dig att må bra och mindre bra. Verktyget ska hjälpa dig att upptäcka och förebygga de faktorer som kan påverka din ohälsa.

Hälsa och friskfaktorer

Vårt välbefinnande är starkt kopplat till våra levnadsvanor, både på arbetet och fritiden. Det är avgörande för vår prestation i våra arbetsuppgifter men även i våra aktiviteter på fritiden. Därför är det också viktigt att tala om friskfaktorer och vad som gör att vi mår bra. Som medarbetare kan du ta del av en inspelad föreläsning om hur vi kan arbeta för att öka kompetensen om förebyggande av ohälsa och skapa ett hållbart arbetsliv. Genom ökad kunskap kan vi tillsammans uppnå ett hållbart medarbetarskap.

Kommunikation

Hur vi kommunicerar med varandra på arbetsplatsen är viktigt för vårt välbefinnande. Det kan handla om vilka signaler vi skickar ut till andra och hur vi ger och tar emot värdeskapande feedback. Som medarbetare skapar vi inte enbart vår egen arbetsmiljö utan även andras. Det är tillsammans som vi skapar ett hållbart arbetsliv. För våra medarbetare finns det därför möjlighet att ta del av en inspelad föreläsning om kommunikation där teori varvas med dialog och reflektion.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete