Burlövs kommun
www.burlov.se

Företagsnätverk, rådgivning och tips

Medelålders kvinna talar i mikrofon inför sittande åhörare

Här hittar du information om olika företagsnätverk som kan hjälpa dig i ditt företagande. Målet för samtliga nätverk är att utveckla och finnas där som stöd för dig och ditt företag.

2021 breddar Almi kriterierna för programmet Equal Business Growth! Det innebär att även du som är företagare utan anställda har möjlighet att ansöka om plats i programmet!

Coronakrisen har tvingat många företagare att tänka överlevnad istället för tillväxt. Nu är det viktigare än någonsin att fokusera på omställning – Equal Business Growth ger dig verktygen att ställa om och rusta ditt företag för nya utmaningar, med ett utökat program med fler workshops om omställning och hållbarhet. Läs mer om Almis program Equal Business Growth och ansök här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Framtidens företag är jämställda företag. Läs mer om Jämställd Utveckling Skåne/Winnet Skåne Pdf, 111.7 kB, öppnas i nytt fönster., som arbetar tillsammans med andra aktörer för att öka intresset, engagemanget och kunskaperna för jämställd regional utveckling och tillväxt.

Tillsammans med Stiftelsen Nyföretagarcenter Syd (NFCS) erbjuder Burlövs kommun kostnadsfri rådgivning, företagsskola och nätverksaktiviteter i samband med start av företag samt hjälp till etablerade företag i omställning till hållbara affärsmodeller och strategier.


Nyföretagarcenter Syd verkar för ett hållbart företagande som ger växtkraftiga företag och arbetstillfällen, främjar det lokala näringslivet samt utveckla och bredda bilden av entreprenörskap och företagande.


Stiftelsen arbetar aktivt med de globala hållbarhetsmålen och anser att jämställdhet är att av de viktigaste målen för att uppnå hållbara företag och företagande. NFCS brinner också för ungt entreprenörskap som ett sätt att aktivt skapa framtiden och månar om att dessa perspektiv genomsyrar allt de gör både internt och externt - till exempel i styrelsens sammansättning, rådgivare, val av samarbetspartners och i genomförande av program och aktiviteter.

Stiftelsens rådgivare


För att boka tid med någon av de mycket erfarna rådgivarna (brett spektrum), lämna din intresseanmälan här: https://www.nyforetagarcentersyd.se/kontakt/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Företagsskola

NFCS har ett brett utbud av seminarier, workshopar, online-utbildningar, omställningsprogram och entreprenörsprogram under begreppet Företagsskola. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nätverkande

Under begreppet Nätverkande får du möjlighet att träffa andra och utvecklas tillsammans – både fysiskt och digitalt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Andra aktiviteter

Utöver kommunens aktivitetskalender finns även relevanta aktiviteter i andra områden som du hittar på den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Checklistor för dig som vill starta eller redan driver företag


Verksamt.se är en webbplats som samlar information och e-tjänster för dig som driver eller ska starta företag. Checklistorna hjälper dig bland annat med:

  • Vad du bör fundera på innan start av företag
  • Vad du bör göra när du startar företag
  • Vilka tillstånd du kan behöva söka
  • Vilka uppgifter du ska lämna till din kommun och olika myndigheter
  • I vilken ordning du ska göra allting.


E-tjänst: checklistor på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Näringslivssamordnare

Krister Persson

040-625 63 29
krister.persson@burlov.se

Anna Stening Frost

040-625 61 80

anna.frost@burlov.se

Näringslivssamordnarens ansvar är att vara den enkla vägen in till kommunen när du har frågor eller behöver hjälp med kommunal service för att lyckas med din verksamhet. Näringslivssamordnaren hjälper dig gärna och förmedlar kontakt till övriga tjänstepersoner beroende på ärende. 

Senast uppdaterad:

Näringsliv & arbete