Burlövs kommun
www.burlov.se

Likabehandling

Respekt för alla

Alla förskolor och skolor i Burlövs kommun arbetar aktivt för att främja likabehandling och motverka kränkningar. Vi utgår ifrån respekten för alla människors lika värde och strävar efter en skolmiljö där alla barn och elever känner sig trygga. 

Vad är kränkande behandling?

Kränkande behandling är det som till vardags kallas för mobbning, alltså en medveten och upprepad negativ handling som skadar eller väcker obehag hos den som drabbas. Kränkande behandling kan vara både fysisk och psykisk. Det kan innebära att man utesluts ur kompiskretsen, blir slagen, eller illa behandlad på sociala medier. 

Åtgärder

Den som driver en förskola eller skola måste enligt lag arbeta för att motverka kränkande behandling. Så fort förskolan eller skolan får veta att en elev känner sig utsatt måste de utreda och arbeta för att stoppa kränkningen. Varje skola följer en egen plan mot diskriminering och kränkande behandling som uppdateras varje år. 

Hur får jag hjälp?

Om du som elev känner dig utsatt eller om du misstänker att någon annan är utsatt, vänd dig i första hand till någon vuxen på skolan som du känner dig trygg med.

Det kan vara en pedagog, rektor, skolsköterska eller kurator.

 

Om du tycker att du inte får tillräckligt med hjälp och stöd kan du anmäla förskolan eller skolan till Skolinspektionen.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Förskola & skola