Burlövs kommun

Planteringar

planering av blommor

Från påsk till sent på hösten när frosten kommer ser vi till att det är vackert i kommunen med olika typer av blomsterarrangemang och planteringar utmed gator och torg.

Många uppskattar blommor i stadsmiljön

Arrangemangen är ett omtyckt inslag i gatubilden. Stora blomsterpelare finner du främst längs Lundavägen, i Arlöv såväl som i Åkarp. På Sockerbitstorget, vid Kronotorpsrondellen, Elisetorpsvägen och vid Burlövsbadet finns urnor i olika storlekar med vårblommor i början av säsongen och höstsmyckning efter sommarens slut.

Vid Medborgarhusets fontän planteras olika växter beroende på årstid; penséer på våren och blandade sommarblomster under den varma årstiden. Sommarplanteringen varieras från år till år. Under vintern lägger kommunens entreprenör granris över planteringarna utanför Medborgarhuset.

Kommunens planteringar

Kommunens planteringar är av olika storlek och karaktär, en del är naturliga och andra har en mer anlagd karaktär. För att vi ska trivas och känna oss trygga i kommunen är det viktigt att de sköts på ett ansvarsfullt sätt.

Buskage och häckar i kommunen fungerar inte bara som prydnad och rumsskapare.
Planteringar är även vackra att titta på, de har också ett stort värde för den biologiska mångfalden. Ytorna sköts så att växterna är i god kondition och att planteringarna har ett estetiskt värde.

Hur ofta ogräsrensning sker varierar beroende på var det växer och vilken typ av yta det är. I grönområdena rensas nästan allt ogräs för hand. På gator och torg sopar vi med en stor, roterande borste samt rensar för hand.

Vi strävar efter att låta löven ligga kvar. Antingen sprider kommunens entreprenör ut dem på gräsmattan och finfördelar dem med hjälp av gräsklipparen. Detta ger bra näring åt gräset. Ibland sopar entreprenören in löven i planteringarna för att skydda växterna mot vinterkylan.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Bygga, bo & miljö