Burlövs kommun

10. Spana vidare

skissade människofigurer som dansar

Alla diskrimeringsgrunder var inte lagstiftade från början. Könsidentitet och ålder inkluderades i diskrimineringslagen först år 2009. Dessa dis­ krimineringsgrunder lades till då det blev tydligt att tvåkönsnormen och åldersnormen ligger till grund för omfattande diskriminering i samhället.


Utöver de normer som vi redan har arbetat med i tidigare teman, finns det många andra normer i våra verksamheter, vår kommun och samhäll­et i stort. Utseendenormer, socio­ekonomiska normer, lagomnormen är exempel men det finns säkert många fler normer.


Nu har vi nästan arbetat igenom hela materialet, men arbetet för ett inkluderande och jämlikt bemötande fortsätter. Verksamheter förändras, samhället förändras och normer förändras hela tiden. Därför behövs dessa saker diskuteras om, och om igen. Kunskap höjs hela tiden och bidrar till nya in­sikter. I det inkluderande arbetet är repetition och reflektion nycklar. När kapitel tio är avslutat, är det bara att börja om från kapitel ett igen!

Analysera och diskutera!

I detta temat får ni som arbetsgrupp möjlighet att tänka kring vilka normer utöver de som lyfts i tidigare teman som finns hos er. Finns det andra, destruktiva normer som vi kan behöva lyfta och se över? Har ni positiva normer som ni vill lyfta mer?

Vad är målet?

Att jobba med inkludering motverkar minoritetsstressen och ökar möjligheten för människor att må bra och få en självklar plats i samhället.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik