Burlövs kommun

Utsatt för eller bevittnat brott

Pratbubbla där det står Brottsofferjouren Mellersta Skåne och telefonnummer 116 006

Brottsofferjouren erbjuder medmänskligt samtalsstöd och vägledning för Burlövs kommuns invånare när de har blivit utsatta för brott, bevittnat brott eller är anhöriga till brottsutsatt, vittne och misstänkt.

Brottsofferjouren har tid att lyssna om du vill prata om det som hänt och om något känns svårt eller jobbigt.


Hos Brottsofferjouren kan brottsutsatta, anhöriga och vittnen också få stöd i och information om rättsprocessen, det vill säga hur polisens förundersökning går till, vad som händer om det blir rättegång samt vad du har för rättigheter när det gäller skadestånd och brottsskadeersättning.

Stöd i samband med rättegång

På tingsrätten i Lund och på tingsrätten i Malmö har Brottsofferjouren en stödverksamhet som ger stöd och information fysiskt på plats på domstolen. Stödet ges till vittnen, målsäganden och anhöriga innan, under och efter rättegång. Stödet är kostnadsfritt och alla på Brottsofferjouren har skrivit under ett tystnadslöfte. Kontakta Brottsofferjouren Mellersta Skåne på nedanstående nummer eller mejl, om du vill vara helt säker på att få stöd på plats.

 

Brottsofferjouren Mellersta Skåne kan också ordna förmöten på domstolarna så att du kan få se tingsrätten och gå igenom rättegången innan förhandlingsdagen.

 

Är du kallad till Hovrätten över Skåne och Blekinge och önskar stöd, kontakta Brottsofferjouren Mellersta Skåne senast två dagar innan förhandling för att få stöd på plats.

 

Ska du vittna eller vara målsägande på en annan domstol? Ring 116 006 eller mejla fraga@boj.se

Kontakta Brottsofferjouren

Önskar du stöd av Brottsofferjouren, ring 046- 32 32 98, maila info@mskaneboj.se eller gå in på www.mskane.boj.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Polisanmälan

Har du blivit utsatt för brott och vill polisanmäla händelsen kan du göra det på följande sätt:

  1. Via polisens webbplats
  2. Ring till polisen, tfn 114 14

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik