Burlövs kommun

Krisberedskap

en översvämmad väg

Är du beredd när krisen kommer? Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme samt att kunna ta emot viktig information.

Vatten

Blir det ett längre vattenavbrott kommer VA SYD att köra ut med nödvatten, men du måste själv ta dig till den valda platsen för att kunna hämta hem vattnet. Därför måste du se till att du har rena dunkar och hinkar hemma. Att ha ett litet lager med rent vatten hemma är inte fel, då riskerar du inte att plötsligt stå helt utan.

 

Efter ett längre vattenavbrott är det viktigt att du låter vattnet rinna en stund innan du använder det. Drick aldrig vatten som smakar eller luktar illa! I krissituationer är förorenat vatten en av de vanligaste smittspridarna av mag- och tarmsjukdomar.

Mat

Om strömmen skulle försvinna så att det inte går att laga varm mat, är det bra att alltid se till så att du har ett lager av torrvaror hemma. Försvinner strömmen finns det även en risk att affärerna inte kan hålla öppet eftersom betalsystemen inte kommer att fungera.

El och värme

Kommuner drabbas ibland av elavbrott, och i vissa fall kan dessa bli långvariga. Du måste förbereda dig innan för att kunna klara av ett elavbrott. Ladda ner Checklista för krisberedskap här nedanför och pricka av - hur många av sakerna på listan har du hemma?

Kommunikation

Viktiga telefonnummer till dina nära är bra om de finns nedskrivna på en papperslapp. Framförallt om batteriet till din egen mobiltelefon är slut och strömmen är borta så att det inte går att ladda den.

Andra viktiga nummer som är bra att ha nära är:

  • 112 nödnummer för akuta situationer
  • 113 13 informationsnummer
  • 114 14 polisanmälan
  • 117 17 sjukvårdsupplysningen.

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik