Burlövs kommun
www.burlov.se

Kommunens organisation

Organisation Burlövs kommun 190101

Klicka på bilden för att ladda ner den som PDF-fil.

En kommuns organisation är på många sätt uppbyggd som riksdag och regering.

Kommunfullmäktige

Kommunens styrs av kommunfullmäktige, som kan liknas vid riksdagen. I Burlöv består kommunfullmäktige av 41 folkvalda politiker, som kallas ledamöter. Dessa väljs vid allmänna val vart fjärde år. Platserna i fullmäktige, samma som mandaten, fördelas mellan de politiska partierna enligt resultatet i kommunvalet. Läs mer om kommunfullmäktige i Burlövs kommun.

 

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen, som kan liknas vid kommunens regering, består av tretton ledamöter. Kommunstyrelsens uppdrag är att, på ett övergripande plan, genomföra fullmäktiges beslut. Läs mer om kommunstyrelsen i Burlövs kommun.


Nämnder

I Burlöv är kommunens verksamhet uppdelad i tre olika nämnder: utbildnings- och kulturnämnden, miljö- och byggnämnden samt socialnämnden. Varje nämnd består av nio eller elva ledamöter. I Burlövs kommun finns också löneservicenämnden som är en gemensam nämnd med Staffanstorp och Kävlinge kommun. Dessutom är Burlöv och Staffanstorp medlemmar i den gemensamma IT-driftsnämnden, som finns i Kävlinge. Dessa nämnder har två ledamöter från varje kommun. Läs mer om nämnderna i Burlövs kommun.

 

Förvaltningar

Till varje nämnd hör en förvaltning med anställda, som ser till att den dagliga verksamheten fungerar. Vissa förvaltningar lyder under två nämnder. Läs mer om förvaltningarna i Burlövs kommun

Kontakta oss

Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik