Burlövs kommun

Trygghetsvärdar

Bil som det står trygghetsvärd på sidan

Trygghetsvärdarna medverkar på olika sätt i kommunens interna arbete med att förebygga brott och skapa trygghet. Trygghetsvärdarna jobbar mycket nära ungdomsgruppen, kollegor inom socialtjänsten och andra förvaltningar samt polisen.

Det här gör trygghetsvärdarna

Trygghetsvärdarna verkar trygghetsskapande och brottsförebyggande genom att vistas på platser som upplevs som oroliga och/eller där det kan ske brottslig aktivitet. Som medborgare har du möjlighet att kontakta trygghetsvärdarna om du känner dig orolig till följd av händelser och annan utveckling i samhället. Trygghetsvärdarna kan då åka ut och möta dig på plats.

 

Under sommarhalvåret jobbar trygghetsvärdarna klockan 14:00 – 01:15, alla dagar.

Under vinterhalvåret jobbar de klockan 12:00 – 23:30, alla dagar.

Hur märker du som medborgare att det jobbar trygghetsvärdar i Burlöv?

De jobbar företrädesvis eftermiddagar, kvällar och helger. De rör sig i hela kommunen, ofta till fots, i såväl Arlöv som Åkarp. De vill gärna träffa medborgare i alla åldrar!


Det finns platser i kommunen där människor känner sig otrygga. Detta är platser som trygghetsvärdarna prioriterar. Stationsområdena är sådana områden där många känner lite osäkerhet när de ska hem på kvällen.

Är trygghetsvärdar detsamma som ordningsvakter?

Nej, deras uppdrag är enbart att vara kommunens ögon och öron i utemiljön. Händer något är det inte deras uppdrag att ingripa. Men de har ett mycket nära samarbete med polisen, räddningstjänsten samt vaktbolag som har uppdrag i kommunen. De är en extra länk mellan medborgarna och andra som jobbar för trygghet i samhället. De jobbar mycket nära ungdomsgruppen, kollegor inom socialtjänsten och andra förvaltningar samt polisen.

Går det att beställa trygghetsvärdar till en plats eller ett arrangemang?

Nej, det går inte beställa deras service. Men ge dem gärna information om något är på gång! De vill gärna veta om det är fester, ungdomsaktiveter eller arrangemang på gång, där deras service kan behövas. Bjud gärna in de till föreningsträffar, möten i bostadsrättsföreningar eller liknande.


Trygghetsvärdarna har en egen facebooksida, där du kan ställa frågor eller komma med förslag.

Det går även att skicka e-post och ringa Trygghetsvärdarna. Dagtid går det också att nå dem via Medborgarservice.

Vill du läsa mer?

Kontakta oss

Kontakta Trygghetsvärdarna

Telefon 040-625 63 77 (mellan kl. 12.00–23.30 måndag till söndag)

E-post trygg@burlov.se


Medborgar­service - den enkla vägen till Burlövs kommun!

Kontakta oss

Telefon 040-625 60 00
E-tjänst Kontakt Burlöv » Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider

Måndag – fredag 08.00 – 16.30

Fler kontaktuppgifter »

Senast uppdaterad:

Kommun & politik